Η ΑΤΑΚΑ του Μπεργκ... που ΑΡΕΣΕ!

Στην παρουσίαση του ως νέος προπονητής της Ομόνοιας, ο Χένινγκ Μπεργκ είπε αρκετά ενδιαφέρονται πράγματα.

Ιδίως όταν πρόκειται για έναν προπονητή που δεν τον έχουμε ζήσει ξανά στο πρωτάθλημά μας ούτε σε κάποιο πρωτάθλημα που να το παρακολουθούμε στενά, είναι πάντα ενδιαφέρον να τον ακούμε να μιλά και να μας… αποκαλύπτεται.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που του αρέσει να αγωνίζεται η ομάδα του, ο Νορβηγός τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις βέβαια και να φτιάχνεις ευκαιρίες. Θέλουμε να κυριαρχούμε στα παιχνίδια. Όταν θέλεις να μπεις τετράδα δεν μπορείς να παίζεις άμυνα με αντεπιθέσεις».

Ιδίως αυτό το τελευταίο, ότι δηλαδή όταν θέλεις να είσαι ομάδα της πρώτης τετράδας, ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους και θα εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο δηλαδή, δεν γίνεται να έχεις παθητικό ρόλο, να παίζεις περισσότερο άμυνα και να περιμένεις να χτυπήσεις σε κάποια αντεπίθεση.

Αυτά όσον αφορά την θεωρία αφού μόνο όταν αρχίσουν οι αγώνες, θα δούμε κατά πόσο η θεωρία συμβαδίσει και με την πράξη. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, αν δηλαδή δούμε μια ομάδα που θα έχει καθαρά επιθετική φιλοσοφία και θα ψάχνει σε όλο το 90λεπτο το γκολ, ανεξάρτητα απ’ το αν να πετύχει ή όχι το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι της ομάδας θα φεύγουν… γεμάτοι μπάλα απ’ το γήπεδο!