Η Ομόνοια άφησε στην Λάρνακα την ευκαιρία να μείνει μόνη στην τρίτη θέση και ταυτόχρονα την προοπτική για κάτι ακόμα καλύτερο. Μπορεί η ήττα να κρίθηκε από ένα γκολ-οφσάιντ όμως είναι επίσης πραγματικότητα πως το σύνολο του Καϊάφα υστέρησε.
Οι "πράσινοι" ήταν αρκετά καλοί στο ισοζυγισμένο πρώτο ημίχρονο όμως υστέρησαν πολύ στην επανάληψη. Μετά το γκολ του Μυτίδη απείλησαν ελάχιστα τον Τόνιο αφού δεν είχαν τους τρόπους να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Φάνηκε για άλλο ένα παιχνίδι η απουσία του Ποτέ αλλά και η μεγάλη εξάρτηση στον Ασίς για δημιουργία. Ο Πορτογάλος ήταν και και αυτός πίσω από απόδοση χθες, κάτι που έκοψε στα δυο την Ομόνοια.
Με βάση τις ευκαιρίες, η ισοπαλία θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Η Ομόνοια έδωσε λίγα, ενδεχομένως να πήρε λιγότερα από εκείνα που δικαιούνταν όμως ο πίνακας λέει πως η ΑΕΚ είναι στους 42 και το "τριφύλλι" στους 39 και μόνο αυτό μετρά για την συνέχεια. Περιθώριο για να καλυφθεί η χθεσινή ήττα υπάρχει αρκετό, όμως όχι με τέτοιες εμφανίσεις.