Πάθος, ψυχή, θέληση...

Τα ντέρμπι κρίνονται πρώτα απ' όλα από το πάθος, την ψυχή και τη θέληση και μετά από την ποιότητα και την αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας.

Στο χθεσινό ντέρμπι της Ομόνοιας με το ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωθηκε για ακόμα μία φορά αυτός ο "άγραφος" κανόνας του ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι "πράσινοι" να είναι δέκα βαθμούς μακριά από τον αντίπαλό τους , ωστόσο μέσα από τις κινήσεις του Καϊάφα και την... κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, απέδειξαν και πάλι ότι είναι "σκληρό καρύδι" και πως άξιζαν καλύτερης τύχης στο πρωτάθλημα.

Κάτι που ικανοποίησε άπαντες στο "στρατόπεδο" του "τριφυλλιού" και κυρίως τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρόν στο ΓΣΠ.

Άλλωστε, για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε πως όταν είσαι η Ομόνοια, τότε δεν έχει σχέση ποιος αγωνίζεται, αλλά ότι καλείσαι να δίνεις το 101% των δυνατοτήτων σου για την ιστορία αυτής της ομάδας.

Και μπορεί το τρίποντο να μην... ήρθε, ωστόσο το γενικότερο μήνυμα που προκύπτει όχι μόνο από αυτό το ντέρμπι, αλλά από τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα τελευταία ντέρμπι το συγκρότημα του Καϊάφα, αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε και να πιάσει... ταβάνι τη φετινή σεζόν -και πάντοτε σύμφωνα με το πώς ξεκίνησε τη σεζόν-, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος και κατακτώντας και το κύπελλο, μετά από τρία χρόνια.