Ο Γεράσιμος Φυλακτού δεν έπαιξε κόντρα στην Ανόρθωση όμως έφυγε τραυματίας από το γήπεδο, χωρίς να γίνει ξεκάθαρο αν δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα ή αν χτυπήθηκε από κάποιο την ώρα της έντασης.
Το θέμα σαφώς και είναι σοβαρό αφού έχει να κάνει με τραυματισμό ποδοσφαιριστή για εξωαγωνιστικούς λόγους και γι' αυτό το λόγο το Νομικό τμήμα της Ομόνοιας αναμένεται να κινηθεί για το ζήτημα.
Οι άνθρωποι της Ομόνοιας εξέτασαν το βίντεο ωστόσο δεν φαίνεται καθαρά από που προέκυψε ο τραυματισμός του Φυλακτού. Την ίδια ώρα περιμένουν και από την ΚΟΠ να εξετάσει το βίντεο, το οποίο μπορεί να ληφθεί υπόψη στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή.
Ο Λεόντιος Τράττος κατέγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Φυλακτού τραυματίστηκε, όμως δεν κατέγραψε περισσότερες λεπτομέρειες αφού πάνω στην ένταση ήταν αδύνατο να αντιληφθεί πώς προέκυψε ο τραυματισμός.