KOPIC: "Ψυχολογικά είναι δύσκολο"/LARS: "Ίσως το υποτιμήσαμε" (Φώτος/Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε στις 12:15 η διάσκεψη τύπου της Πάφος FC σχετικά με την διοργάνωση του ετήσιου τουρνουά "Κorantina Cup" με την συμμετοχή των ΑΕΛ, Ufa και Riga. Η διάσκεψη τύπου έγινε υπό την παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή, Lars Hallengren και του προπονητή Željko Kopić οι οποίοι τέθηκαν στην διάθεση των δημοσιογράφων και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν το ρεπορτάζ της Παφιακής ομάδας. Δείτε πιο κάτω την κλήρωση των Ημιτελικών του Korantina Cup. To Kerkida.net ήταν στα γραφεία της Πάφος FC.

ΕΔΩ όλα όσα ειπώθηκαν...

- Ξεκίνησε η διάσκεψη

- Καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας Πολύβιο Παλιούρα.
“Θα πραγματοποιηθεί και φέτος το τουρνουά Korantina Cap. Φέτος θα συμμετέχουν οι Πάφος FC, ΑΕΛ, Ούφα Ρωσίας και Ρίγα Λετονίας.

- Πρόγραμμα:

Παρασκευή 16/11: Ημιτελικοί (15:00 και 19:00)
Κυριακή 18/11: Μικρός Τελικός (15:00) και Τελικός στις 19:00

Στους τρεις πρώτους θα δοθούν χρηματικά έπαθλα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό στάδιο της Πέγειας”.

Παρασκευή 
(15:00) Ούφα- Πάφος fc
(19:00) ΑΕΛ-Ρίγα

Τον λόγο πήρε ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Lars Hallengren:

"Είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα μας να παίξει δύο ματς αυτήν την εβδομάδα. Θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα για την απόδοση μας μέσα από αυτό το τουρνουά. Είχαμε κάποια καλά παιχνίδια και κάποια άσχημα. Είναι ευκαιρία να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Αναμένουμε το παιχνίδι απέναντι στην Ούφα. Θα μάθουμε πολλά μέσα από αυτό το παιχνίδι”.

Λαρς σχετικά με τον προγραμματισμό...

“Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο αν είχαμε κάποιους παίκτες από πέρσι. Η περσινή αξιολόγηση έδειξε ότι θέλουμε μεγαλύτερη ποιότητα. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να έρθουν πιο ποιοτικοί παίκτες.  Είχαμε 4 πολύ καλά παιχνίδια και 4 όχι τόσο καλά. Παρουσιάζουμε μια αστάθεια. Περίμενα ότι θα είμαστε μια καλύτερη ομάδα. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ίσως υποτιμήσαμε ότι 22 παίκτες θα γίνουν μια ομάδα γρήγορα. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στους αγώνες με Αλκή, Ερμή και Νέα Σαλαμίνα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά παιχνίδι με παιχνίδι”.

Για το αν τα χρήματα φέρνουν αποτελέσματα…

“Γενικά το χρήμα είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεσαι και χρόνο για να δεθούν 22 ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ότι αξιολογούμαστε από τα αποτελέσματα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου”.

Για τους Κύπριους που είναι πολύ λίγοι στην ομάδα...

“Η φιλοδοξία να μας να ανεβάσουμε ψηλά την ομάδα.  Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε με καλούς Kύπριους. Καλά παραδείγματα είναι οι Καρώ, Φιλιώτης, Ζαχαρίου. Είναι ποιοτικοί παίκτες. Ο Καρώ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ποιότητας. Δεν υπάρχουν πολλοί σαν και αυτόν. Θα δοθεί βάρος στις Ακαδημίες. Έχουμε τον 17χρονο Κυριάκο Αντώνιου. Βλέπει την απόδοση του κάθε παίκτη ο προπονητής και κρίνει. Ο Ζαχαρίου άρχισε να είναι βασικός. Ο Κυριακός ήταν στην προετοιμασία και στα φιλικά. Ανέβηκε το επίπεδο του. Όταν θα έρθει η μέρα να ξεκινήσει στην πρώτη ομάδα θα είναι ένα σπουδαίο πράγμα. Είναι ένας φανταστικός παίκτης,ξέρει ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά”.

Γιατί άργησε ο προγραμματισμός:

"Είχαμε συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Στην προετοιμασία είχαμε 16 παίκτες και οι 4 ήταν υπό δοκιμή. Πρέπει κάθε ομάδα να έχει 9-10 παίκτες από περσί. Εμείς έχουμε μόνο 3. Κάποιοι παίκτες από περσι θα μπορούσαν να είχαν μείνει"

Ακολούθησαν ερωτήσεις στον προπονητή της ομάδας από τα ΜΜΕ...

-Σχετικά με τον Λουλίνια που απουσιάζει εδώ και αρκετό διάστημα...

“Από αύριο μπαίνει σε ατομικό πρόγραμμα και για λόγους φυσικής κατάστασης. Πιθανόν δεν θα παίξει στο Τουρνούα”

-Για τους τραυματίες που υπάρχουν στην ομάδα αυτή τη στιγμή...

"Ο Μπεριγκό όπως είναι γνωστό,ο Κόπριβετς είναι καλύτερα. Καρώ και Νέμετς θα είναι στην Εθνικές τους ομάδες. Ο Κουλς τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ελαφρά τραυματίες είναι οι Λοράν, ο Σιρόκ και ο Ζαχαρίου".

-Για την αστάθεια της ομάδας...

"Το περασμένο παιχνίδι με την Αλκή ήταν όμοιο με την Ομόνοια. Δεχτήκαμε ένα γκολ από ατομικά λάθη. Ψυχολογικά είναι δύσκολο όταν όλη την ώρα κυνηγάς το αποτέλεσμα. Και τακτικά πρέπει να επιτίθεσαι για να ισοφαρίσεις οπότε αφήνεις κενά στην άμυνα σου. Καταλαβαίνω τους ποδοσφαιριστές μου που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά συνεχώς βρίσκονται πίσω στο σκορ. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας στα επόμενα ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά”.

-Για το αν υπάρχει έλλειμμα ποιότητας…

“Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω το ψυχολογικό, τον τομέα της φυσικής κατάστασης κλπ. Ο ένας τομέας εξαρτάται από τον άλλο. Η Πάφος είναι η ομάδα που μπορεί να κυριαρχήσει στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Για να πετύχεις αυτό πρέπει να τα έχεις όλα σε ισορροπία. Καταλαβαίνω ότι ο προηγούμενος προπονητής είχε διαφορετική αντίληψη του παιχνιδιού, Αυτή τη στιγμή αναλύουμε όλα τα μέρη του παιχνιδιού. Βλέπουμε τι θα χρειαστούμε τον Γενάρη. Φυσικά θα βάλω και εγώ τις απαιτήσεις, Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ανισορροπία στο παιχνίδι μας. Σε μερικά σημεία είμαστε καλοί και σε άλλα όχι τόσο”.

Υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που δεν δίνουν το 100%;

“Δεν το πιστεύω, στην προπόνηση δουλεύουν πολύ σκληρά. Δεν πιστεύω ότι κάποιος φεύγει από τα αποδυτήρια μας χωρίς να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Να βελτιωθούμε”.

Για το αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος της εξάδας...

“Είναι σημαντικό για μένα να κατανοήσω το Κυπριακό πρωτάθλημα, τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας μας, τι περιμένουν από εμάς. Όταν χτίζεις μια ομάδα πρέπει να να υπολογίζεις όλα αυτά.  Προσπαθώ να δω τη λειτουργία της ομάδας και την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά για να χτίσεις μια ομάδα, αλλά πρέπει να συνδυάσεις πολλά πράγματα μαζί. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να παίζεις για τους βαθμούς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Θέλουμε να φύγουμε από αυτές τις κακές εμφανίσεις, να βελτιωθούμε. Αντιλαμβάνομαι τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών. Η πίεση είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να ανταπεξέλθουμε μέσα από αυτή. Και ο μοναδικός μου στόχος είναι να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας”.

Το επίσημο βίντεο της Παφιακής ομάδας.