ΔΗΛΩΣΗ/Το σκεπτικό πίσω από την Έφεση της Πάφου

Προχωρά με έφεση η Πάφος όπως γράψαμε νωρίτερα, στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο νομικός σύμβουλος της Παφιακής ομάδας, Στέλιος Χριστοδούλου, εξηγεί στο www.kerkida.net το σκεπτικό...

"Έχουμε μελετήσει την απόφαση και με βάση το σκεπτικό και την ανάλυση που έδωσε ο αθλητικός δικαστής, θεωρούμε ότι υπάρχει βάσιμος λόγος για άσκηση έφεσης η οποία θα κατατεθεί άμεσα.

Ο πιο σημαντικός λόγος που θα στηριχθεί η ένσταση είναι σε παρερμηνεία και κακή ερμηνεία του άρθρου 47 της προκήρυξης από τον Αθλητικό Δικαστή. Το άρθρο 47 αναφέρει ότι οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με πλήρεις λεπτομέρειες, το αργότερο δυο μέρες μετά το τέλος του αγώνα και πριν τις 13:00. Η ΑΕΚ όντως κατέθεσε εμπρόθεσμα την ένσταση ωστόσο δεν παρουσίασε τις λεπτομέρειες όπως ζητείται από την προκήρυξη. Δόθηκε απλά ένας λόγος - αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή - χωρίς να αναλύεται ο λόγος που θεωρήθηκε αντικανονική η συμμετοχή.

Ο Αθλητικός Δικαστής στην απόφασή του αναφέρει ότι υπό τις περιστάσεις η ένσταση με τον τρόπο που έχει καταχωρηθεί, καλύπτει έστω και οριακά την σχετική πρόνοια του κανονισμού. Είναι η θέση μας ότι η ένσταση ήταν ελλειπής και χωρίς καν να αναφέρονται από την ΑΕΚ τα άρθρα της προκήρυξης που είχαν παραβιαστεί, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πάφου να πρέπει να κάνει υποθέσεις. Επίσης, εάν πληρούσε την πρόνοια του άρθρου και υπήρχαν πλήρεις λεπτομέρειες, γιατί ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε γραπτώς διευκρινίσεις επί του θέματος από την ΑΕΚ; Είτε υπάρχουν πλήρεις λεπτομέρειες, είτε όχι - είναι ξεκάθαρο το άρθρο".