ΠΡΕΣΛΙ: ''Θα κερδίσει η Σκωτία/Πιο χαμηλού επιπέδου η Εθνική τους''

Με αφορμή το πέρασμά του από τον πάγκο της Πάφος Fc, ο Σκοτσέζος τεχνικός Στίβεν Πρέσλι σε ρόλο ''κατασκόπου'' ενόψει του αγώνα για τα προκριματικά του Εuro 2020 στις 8 Ιουνίου στο Hampden Park της Γλασκώβης σκιαγράφησε το πρωτάθλημά μας αλλά και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων η Σκωτία δεν θα έχει πρόβλημα μέσα στο σπίτι της να πάρει το τρίποντο και να κάνει καλό ποδαρικό με τον Στιβ Κλαρκ στον πάγκο. 

-Το πρωτάθλημα τους δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την εθνική τους ομάδα. Το πρωτάθλημα ευημερεί και είναι σε υψηλό συντελεστή στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ κυρίως λόγω της πολύ καλής παρουσίας του ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια. 

-Απόλαυσα την παρουσία μου όσο διήρκησε στην Κύπρο πάρα πολύ. Το μόνο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. 

-Δεν είχαν μαζί μου στην Κύπρο αναλυτή ποδοσφαίρου. Το έκανε μόνος επειδή ενδιαφέρομαι πραγματικά να ξέρω αυτή την πλευρά του ποδοσφαίρου. 

-Οι ομάδες δέχονται πρόστιμο επειδή δεν αγωνίζονται γηγενείς ποδοσφαιριστές. Σε πολλά από τα σωματεία  δεν παίζουν καθόλου Κύπριοι. 

-Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ξένων παιχτών και ιδιαίτερα λατινοαμερικάνοι. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην εθνική τους ομάδα. Αυτό εξηγεί και το γιατί η Εθνική τους δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το πρωτάθλημά τους. Τους παρακολουθούσα μερικές φορές και δεν είναι τόσο καλοί. Η προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι το ίδιο το πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά την εθνική τους ομάδα.

-Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, στο τελευταίο μου παιχνίδι με την Πάφο ξεκινήσαμε με ποδοσφαιριστές από 11 διαφορετικές εθνικότητες. Μόνο ένας ήταν Κύπριος παίκτης.

- Το κυπριακό πρωτάθλημα στερείται πλούσιων ταλέντων και αυτό αντανακλάται στην Εθνική. 

-Περιμένω  ότι η Σκωτία θα κερδίσει στο Hampden και θα συνεχίσει να βγαίνει το κύμα αισιοδοξίας από τη στιγμή που έφτασε ο νέος προπονητής.