Μικρή η προϊστορία μας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων με την Τουρκία και ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21 θα είναι μόλις ο τρίτος.
Κύπρος – Τουρκία συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2007 σε διεθνές τουρνουά Futsal στην Πολωνία και τότε η Εθνική μας επικράτησε με 3-0.
Στις 28.05.2012 κληρωθήκαμε στον ίδιο όμιλο για τον elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 και όλοι οι αγώνες έγιναν στη Δανία. Η Τουρκία νίκησε με 5-0 στον αγώνα που έγινε στο Μπρόνμπι και παρακολούθησαν περισσότεροι από χίλιοι φίλαθλοι.
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Παναγή, Κυπριανού, Ευθυμίου, Λαϊφη, Καστάνα, Αρτυματά, Φροξυλιά (86’ Αναστασίου), Θαλασσίτη, Αντωνίου, Εγγλέζου (46' Κυριάκου), Γκόγκιτς.
Όπως γίνεται αντιληπτό από την πιο πάνω αποστολή μόνο ο Κωνσταντίνος Παναγή συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.
Από ιστοσελίδα ΚΟΠ