Η Κύπρος έκανε καλή εμφάνιση μέσα στο "Καραϊσκάκης" αλλά πλήρωσε τα λάθη της απέναντι στην ουσιαστική Ελλάδα και έφυγε απ' το γήπεδο με ήττα 2-0. Μήτρογλου και Μάνταλος τα γκολ στο πρώτο μέρος.
Ισορροπημένο ημίχρονο, ουσιαστική η Ελλάδα
Πολύ καλά ξεκίνησε το ματς η Κύπρος, που στα πρώτα δέκα λεπτά έφτιαξε σε 2-3 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις να απειλήσει ενώ ταυτόχρονα δεν απειλήθηκε. Στο 8ο λεπτό ήταν η καλύτερη, με τον Χαραλαμπίδη να γεμίζει με φάουλ και τον Αρτυματά εξ επαφής για εκατοστά να μην προλαβαίνει να κάνει την κεφαλιά.
Αντίθετα, η Ελλάδα στην πρώτη της ευκαιρία έκανε το γκολ αφού στο 12' ο Φορτούνης από αριστερά έκανε συρτή μπαλιά και ο Μήτρογλου σούταρε για το 1-0. Πάντως από τους διεθνείς μας υπήρξαν διαμαρτυρίες για φάουλ στον Χαραλαμπίδη, στην φάση που ο Τζαβέλλας κερδίζει την μπάλα και δίνει στον Φορτούνη για το γέμισμα.
Στο 21' η Κύπρος πήγε να αντιδράσει όταν ο Χαραλαμπίδης και πάλι γέμισε κάθετα με φάουλ και ο Αρτυματάς σούταρε από κοντά, όμως η μπάλα ανακόπηκε και απομακρύνθηκε. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από άλλο ένα χτύπημα του "Μπίδη" - από κόρνερ αυτή τη φορά - ο Λαΐφης από κοντά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.
Από την άλλη το συγκρότημα του Σκίμπε δεν απείλησε καθόλου στο διάστημα μετά το γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη τελική του προσπάθεια καταγράφηκε στο 30' με μακρινό σουτ του Σταφυλίδη που απέκρουσε ο Παναγή. Τρία λεπτά αργότερα ο Φορτούνης στο κέντρο έκανε ωραία ενέργεια και με μακρινή πάσα έβγαλε "φάτσα" με τον Παναγή τον Μήτρογλου. όμως ο στράικερ της Μπενφίκα πήγε για την λόμπα και αστόχησε.
Εκεί που φαινόταν πως η Κύπρος είχε τις δυνατότητες να ισοφαρίσει αφού έπαιζε καλύτερα, ήρθε στο 42' το σοβαρό λάθος του Παναγή που πήγε να δώσει την μπάλα στον Λαΐφη αλλά την έριξε με περισσότερη δύναμη και ο Μάνταλος που την κέρδισε δεν είχε πρόβλημα να σουτάρει για το 2-0.
Δυνατό ξεκίνημα αλλά τίποτα δεν άλλαξε
Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και η "επανάληψη", με την Κύπρο να έχει την κατοχή, να φτάνει έξω απ' την περιοχή του Καρνέζη αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Στο 54' σε μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Χαραλάμπους από αριστερά γέμισε και ο Εφράιμ έπιασε τη βολίδα αλλά η μπάλα που πήρε πορεία προς τα δίκτυα, χτύπησε στο σώμα του Μυτίδη και πήγε έξω. Από την άλλη οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 61', όταν μια κεφαλιά του Μήτρογλου πήγε μόλις έξω.
Απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε... Η Ελλάδα απλά έκανε διαχείριση του σκορ ενώ η πάροδος του χρόνου έκανε φυσιολογικά τους διεθνείς μας πλέον να μην πιστεύουν στο αποτέλεσμα, έτσι μέχρι το 80' το ματς δεν "έδωσε" άλλη ευκαιρία. Η επόμενη στιγμή ήρθε στο 82' και ήταν και αυτή για την Κύπρο, με τον Κάστανο από καλή θέση πλάγια στην περιοχή να κάνει δυνατό σουτ και τον Καρνέζη να είναι έτοιμος. H τελευταία αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 91' με μακρινό σουτ του Φορτούνη που πήγε λίγο ψηλά.
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας (88' Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (71' Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μπακασέτας (78' Χολέμπας), Μάνταλος, Μήτρογλου
Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Λαϊφης, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Αρτυματάς (78' Χάμπος), Κάστανος, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (66' Χριστοφή), Μυτίδης (83' Μακρής)
Κίτρινες: - / Μυτίδης, Χαραλάμπους
* Κόπηκαν 14982 εισιτήρια.

Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα Ελλάδα-Κύπρος είναι προσφορά: