Κούμας: "Για την ΚΟΠ δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ολυμπιακό Μέγαρο η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου.
 
Στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Γιώργου Κούμα, του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Ανθούλη Μυλωνά, εκπροσώπων των Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, φίλων και εκτιμητών του αγροτικού ποδοσφαίρου, βραβεύτηκαν οι πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής περιόδου τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Γιώργου Κούμα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ, έγιναν επίσης επιπρόσθετες ειδικές βραβεύσεις.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ στο χαιρετισμό του συγχαίροντας τους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, επανέλαβε την απόφαση της Ομοσπονδίας για στήριξη της προσπάθειας αναβάθμισης του αγροτικού ποδοσφαίρου.
 
«Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση των βραβευθέντων της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου. Η ΚΟΠ είναι εδώ όχι απλά ως φυσική παρουσία αλλά ως θεσμός που έχει υποχρέωση να στηρίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο, σε κάθε ηλικία και σε κάθε γήπεδο της Κύπρου.
 
Για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες, ούτε πρωτοκλασάτοι και δευτεροκλασάτοι ποδοσφαιριστές. Αυτά άλλωστε είναι ζητήματα που διαφαίνονται μέσα στα γήπεδα και γενικότερα στους αγωνιστικούς χώρους. Εκείνο που αποτελεί κριτήριο για εμάς είναι η αγάπη, το πάθος και οι θυσίες ανθρώπων που υπηρετούν το ποδόσφαιρο και εσείς που βρίσκεστε εδώ, είστε οι παράγοντες και οι αθλητές που πραγματικά θέλουμε να τιμούμε και να στηρίζουμε τον αγώνα που διεξάγεται για να κρατήσετε ζωντανό το ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούμας και συνεχίζοντας πρόσθεσε:
 
«Θέλω να ξέρετε πως τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στην ηγεσία της ΚΟΠ, γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τι σημαίνει να δίνεις καθημερινά την μάχη της επιβίωσης κάτω από δύσκολες συνθήκες προσβλέποντας στην ηθική ικανοποίηση και την επιτέλεση των στόχων που με ανιδιοτέλεια θέτει ο καθένας από εσάς και όλοι μαζί. Αυτό είναι που σας κάνει να ξεχωρίζετε και για αυτό κάθε χρόνο βλέπουμε να αναβαθμίζονται οι διοργανώσεις σας. Είμαστε δίπλα στην ΣΤΟΚ και σε όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στην πράξη. Πρόσφατα προχωρήσαμε στην οικονομική στήριξη των 11 Ομοσπονδιών και πρόθεση μας αυτή η στήριξη είναι να συνεχιστεί σε κάθε μορφή.

Η σχέση της ΚΟΠ με την ΣΤΟΚ δεν είναι ευκαιριακή αλλά ούτε παροδική. Είναι μια σχέση συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Η παρουσία σας κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΠ δεν είναι τυχαία, για αυτό αν είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε είναι να ξεπερνούμε τις προσδοκίες σας και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας.

Είστε κομμάτι του Κυπριακού ποδοσφαίρου και ένα ενεργό κομμάτι της Κυπριακής κοινωνίας. Αυτό το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται ποδόσφαιρο το διαχειριζόμαστε από κοινού είτε παίζουμε ποδόσφαιρο στα σαλόνια είτε παίζουμε ποδόσφαιρο στα αλώνια.

Σας καλώ να κρατήσετε ψηλά τις αρχές και τις αξίες του Κυπριακού ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και να θυμάστε πάντα πως όταν επιτελείς κοινωνικό έργο η ηθική ικανοποίηση και τα ανταλλάγματα είναι πάρα πολλά.

Μόνο συγκίνηση και περηφάνια μας προκαλούν οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, η αγωνία και το πάθος στις διοργανώσεις της ΣΤΟΚ. Είμαστε βέβαιοι πως έχετε πολλά ακόμη να προσφέρετε. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Πριν ολοκληρώσω τον χαιρετισμό μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΣΤΟΚ καθώς έχει αφιερώσει βραβεία της εκδήλωσης στον αείμνηστο Κωστάκη Κουτσοκούμνη και βεβαίως να συγχαρώ όλους τους βραβευθέντες που διακρίθηκαν κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018».

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ