Αν δεν χάνονταν, δεν θα λέγονταν ευκαιρίες…

Είναι μια πραγματικότητα, αν ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το 0-2 σ΄εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα με την Βουλγαρία, όλα θα εξελίσσονταν εντελώς διαφορετικά. Αν όμως όλα έμπαιναν, δεν θα λέγονταν ευκαιρίες. Η ευκαιρία χάθηκε, πάμε πάρακατω. 

Το αν και το… προχωράμε 

Ο επιθετικός της ομάδας μας, έδωσε πάρα πολλές μάχες στην άμυνα της Βουλγαρίας σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, όταν η μπάλα έφτανε σ΄αυτόν, οι Βούλγαροι έτρεχαν πάνω του. Στη μόνη φάση που κατάφερε να έχει καθαρό οπτικό πεδίο προς την εστία του αντίπαλου γκολκίπερ, η μπάλα έφυγε δυστυχώς πάνω από τα δοκάρια. 

Το 0-2 θα κούμπωνε τέλεια στο λέιτ γκολ του Κάστανου στο πρώτο μέρος. Δεν μπορεί όμως να γίνει περισσότερη ανάλυση επειδή αυτό δεν έγινε. Οι χαμένες ευκαιρίες, η απογοήτευση και άλλα πολλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Το στοίχημα όμως είναι το κεφάλι να σηκωθεί… Και όλοι φρόντισαν γι΄αυτό. Η Εθνική μας είναι ομάδα, αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνει κανείς. 

Όμως… 

Δεν υπήρχε λόγος να χαθεί το μομέντουμ ούτε μετά την ευκαιρία του Πιέρου, ούτε μετά το 1-1, ούτε ακόμα και μετά το 2-1. Δείξαμε ότι μπορούμε, κι΄αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να χτυπήσουμε τους αντιπάλους εκεί που δεν το περιμένουν. Αυτό κάναμε και στη Βουλγαρία. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στον επόμενο αγώνα. 

Το γεγονός ότι…

Το γεγονός ότι άπαντες στη Εθνική μας πιστεύουν ότι δεν αξίζαμε την ήττα θαρρώ πως είναι κάτι πολύ θετικό. Δείχνει πίστη στις δυνάμεις. Μερικές φορές η απογοήτευση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μιας ομάδα, μπορεί να βγάλει πείσμα, τσαμπουκά και φυσικά καλύτερη αντιμετώπιση μιας κατάστασης στον επόμενο αγώνα. Και είναι πολύ θετικό επίσης ότι αυτός ο αγώνας είναι σε λίγες μέρες. Όταν όλα θα ναι φρέσκα. Μπορεί η Κύπρος την Σλοβενία… 

Αντρέας Ψάλτης

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής μας και στην Σλοβενία.Όλα LIVE κοντά σας, με δηλώσεις, πληροφορίες, παρασκήνια, φωτορεπορτάζ, βίντεος.

"Believe in Yourself" "UK University Degrees in Cyprus"

"Sicily Cold Brew - The ultimate cold brew experience"