ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ''20 χιλιάδες κόσμος ήρθε για να με δει /Ξαφνικά ασχολούνταν όλοι μαζί μου''

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ Γκολ&Θέαμα είναι ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Κύπρου Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Διαβάστε μερικές από τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και ντελίριο που υπήρχε για το πρόσωπό του:  Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολύ άρεσε.  Γνώριζα τις απαιτήσεις... Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη πίεση. Ξαφνικά πήγα από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό και στην προπόνηση ήρθαν να με δουν 20 χιλιάδες κόσμος και έξω είχε άλλες 10 χιλιάδες.  Το να περιμένουν πολλά από σένα και αυτό δημιουργεί πίεση.  Ξαφνικά να ασχολούνται όλοι μαζί σου δεν ήταν εύκολο. Υπήρχαν πολλές καλές και κακές στιγμές. Μ’ αρέσουν οι δυσκολίες… Πολλές φορές έπρεπε ν’ ανταπεξέλθω σε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις. Άλλες τα κατάφερα, άλλες όχι.  Δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις αλλά πόσες σηκώνεσαι.

Για τις επιλογές στα μπακ στην Εθνική είπε: Έχουμε πολλές επιλογές στα αριστερά μπακ. Είναι πραγματικά απίστευτο. Αν δεν κάνω λάθος έχουμε έξι επιλογές και αυτό είναι πολύ δύσκολο για τον προπονητή. 

Για τους δύο αγώνες κάθε βδομάδα (Ευρώπη-Πρωτάθλημα) αν είναι δύσκολο : Θέλει καλό χειρισμό νομίζω. Είναι καλό πιστεύω για τον κάθε παίχτη γιατί τον κρατά σε εγρήγορση.  Θέλει καλό χειρισμό από την κάθε ομάδα.  Δεν το έχουμε συνηθίσει στην Κύπρο γι’ αυτό είναι δύσκολο. 

Για την φετινή Ομόνοια: Το κυπριακό ποδόσφαιρο χρειάζεται μια δυνατή Ομόνοια.  Όλοι από τα αποτελέσματα κρινόμαστε.  Τώρα ο νέος προπονητής έχει την ευκαιρία να δουλέψει.  Σημαντικό το ότι κέρδισε. Μετά από μερικές μέρες κανείς δεν θυμάται πως έπαιξες. Μόνο το αποτέλεμα μετρά πιστέψτε με... 

Για τον κ. Αναστασίου: Δεν έχω άποψη για τη δουλειά του κ.Αναστασίου.  Δεν δούλεψα ποτέ μαζί του και δεν τον γνωρίζω. 

Για την προσπάθεια της Ομόνοιας να επανέλθει:  Η Ομόνοια είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα.  Πάλευε να επιβιώσει και έπρεπε ταυτόχρονα να κάνει πρωταθλητισμό. Σίγουρα και η φανέλα από μόνη της δίνει δύναμη για πρωταθλητισμό αλλά  θέλει υπομονή. Θα μου πείτε πόση υπομονή να κάνει ο κόσμος…  Χρειάζεται όμως…  Τόσο πολύ υποστηρίζει την ομάδα που πολλές φορές δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση.  Έδινε τα πάντα για να επιβιώσει. Απίστευτες οι θυσίες που έκανε ο κόσμος για την ομάδα. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα σε δύο μήνες. Θέλει στήριξη και υπομονή. 

Για τον Παναγιώτη Ατυματά: Πέρυσι αγωνίστηκε σε δύο μόλις παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και αυτό επειδή δεν είχε άλλους παίχτες.  Είχε πολλές ευκαιρίες για μπαίνει σταδιακά ως αλλαγή για να είναι πιο έτοιμος
Κεφάλαιο κύπριος παίχτης: Δεν προλαβαίνουμε να το αναλύσουμε σε μια μόνο εκπομπή. Σίγουρα πρέπει να δουλέψουν. Ταλέντο  υπάρχει.  Πιο δύσκολα θα πάρει  ευκαιρίες ένας Κύπριος αλλά μπορεί να παίξει.  Το θέμα είναι όταν πάρει ευκαιρίες να είναι έτοιμος και να μπορεί να παίξει. 

Για το αν είναι θετικός στην αναγκαστική συμμετοχή κύπριων στο αρχικό σχήμα:  Οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν και να αλλάξουν τους κανονισμούς. Κάποιες τις ομάδες τις  επηρεάζει και κάποιες όχι. Η ομοσπονδία έχει διάθεση να βοηθήσει. 

Για την φετινή ΕΝΠ: Ανεβαίνει και το παλεύει… Νομίζω θα πάει καλύτερα. 

ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ... 

- Ένα από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός καθαρός χρόνος παιχνιδιού όπως στο εξωτερικό. Είναι μεγάλο πρόβλημα και αυτό επηρεάζει τις ομάδες μας στην Ευρώπη. Φαίνεται η διαφορά όπως για παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι του Απόλλωνα.  Αν θέλουμε θέαμα, καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο πρέπει ο καθαρός χρόνος ν’ αυξηθεί. 

-Πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να βοηθάνε με τους διαιτητές.  Υπάρχει η πίεση απ’ όλους. Πίεση της νίκης, του πρωταθλητισμού αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι το ποδόσφαιρο. 

-Διαιτητές πρέπει να μιλάνε και να είναι πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να είναι τόσο απόμακροι και αυστηροί δίχως να υπάρχει λόγος.  Και στο στους μικρούς γίνεται αυτό και δεν είναι τόσο καλό. 

-Αποβλήθηκα μια φορά με τον Ηρακλή.  Ήταν ένα παιχνίδι που κέρδισα δύο πέναλτι, δέχθηκα και δύο κίτρινες κάρτες. Ήταν αυστηρή νομίζω αυτή που δέχθηκα.  

-Μακάρι να το πιάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Δεν έχω παίξει αλλά έχει καλή ομάδα.