Η Κύπρος, το 2o Nations League, το Μουντιάλ 2022 και η Δ΄ Κατηγορία (Tα ΔΕΔΟΜΕΝΑ)

Υποβιβάστηκε η Κύπρος στη Δ΄ Κατηγορία, μέσα από τη διαδικασία των ομίλων του UEFA Nations League. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε την προσπάθειά του, αλλά δεν τα κατάφερε στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA. Κάνοντας ένα μίνι-απολογισμό, φάνηκε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο κάποιων ομάδων, π.χ Νορβηγία. Επίσης, επηρέασαν οι σημαντικές απουσίες, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια. 

Πλέον, περιμένουμε την κλήρωση για τα προκριματικά του EURO 2020. Υπάρχουν έξι γκρουπ δυναμικότητας και βρισκόμαστε στο 4ο (ΕΔΩ το θέμα). Δεδομένα θα έχουμε αρκετά δύσκολη αποστολή.

Από κει και πέρα, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του EURO 2020, θα μπει ξανά στη ζωή μας το UEFA Nations League, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. 

Και αφού υποβιβαστήκαμε, η λογική λέει ότι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να διακριθούμε στο 2ο UEFA Nations League και να κυνηγήσουμε το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ, εάν και εφόσον δεν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής.

Πρέπει να κάνουμε υπομονή πρώτα, ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά ο τρόπος με τον οποίο το UEFA Nations League 2020-21 θα στείλει κάποιες ομάδες στο Κατάρ. Με δεδομένο ότι μιλάμε για Μουντιάλ, τα ευρωπαϊκά… εισιτήρια είναι λιγότερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε στη Δ΄ Κατηγορία και στα… χαρτιά ο πιο ισχυρός αντίπαλός μας θα είναι η Σλοβενία. 

Η Δ΄ Κατηγορία: Κύπρος, Σλοβενία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα, Λίχτενσταϊν.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην Γ΄ Κατηγορία με τις ακόλουθες ομάδες: Αλβανία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Κόσοβο, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία.