Νέα διοργάνωση, VAR και αύξηση ομάδων του Μουντιάλ

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων από τη FIFA στα πρότυπα του «Nations League» που διοργανώνει η UEFA, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στο 3ο FIFA Executive Football Summits που διεξάγεται στο Μαρόκο.

Επίσης, έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων ενώ, στη σημερινή ατζέντα βρίσκεται και το VAR.

Επιπλέον, κατά συντριπτική πλειοψηφία (95%), οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τάχθηκαν υπέρ μιας ενδεχόμενης αύξησης των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2022 από 32 σε 48, σε περίπτωση που αυτό είναι πρακτικά εφικτό.

Το FIFA Executive Football Summits είναι ένα συνέδριο που διοργανώνει η FIFA και στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι Ομοσπονδίες μέλη της στο ανώτατο επίπεδο για συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Την ΚΟΠ εκπροσωπούν ο Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης.

Στο συνέδριο αυτό, δεν λαμβάνονται οποιεσδήποτε αποφάσεις αλλά προκύπτουν εισηγήσεις οι οποίες προωθούνται στο Συμβούλιο αλλά και στο Κογκρέσο της FIFA που είναι τα αρμόδια όργανα για λήψη αποφάσεων.