ΣΙΜΟΝ: "Είναι η καλύτερη γενιά παικτών-Θα έρθει η πρόκριση" (Τι είπε για Χάμπο)

Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν στη διάσκεψη Τύπου για το μέλλον της Εθνικής μας οι Ραν Μπεν Σιμόν και Πιέρος Σωτηρίου.

Δείτε τι λέχθηκε ενόψει του αυριανού αγώνα με το Σαν Μαρίνο...

ΡΑΝ ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ

"Ξεκινούμε μια νέα διοργάνωση. Υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω πολύ την Εθνική. Είναι η καλύτερη γενιά ποδοσφαιριστών. Θέλουμε είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω μέσα από την καρδιά μου ότι είναι μια καλή ομάδα. Προσπαθούμε να προοδεύουμε συνεχώς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε Μια καλύτερη Ομάδα. Λένε ότι θα κερδίσουμε το Σαν Μαρίνο και θα χάσουμε από το Βέλγιο. Αυτό δεν το ξέρει κανένας. Μόνο η δική μας προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει".

Ο στόχος σας ποιος είναι; "Από τη πρώτη στιγμή που είμαι στη Κύπρο ο στόχος είναι να προκριθούμε σε μια διοργάνωση. Το να χάνουμε και να μας σέβονται δεν μας αρκεί. Κάποια στιγμή θα έρθει η πρόκριση. Πιστέψτε το. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο και παίκτες πιο νεαροί που έρχονται".

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τον χρόνο συμμετοχής των Κυπρίων; "Προσπάθησα να εκπαιδεύσω τους παίκτες να μην ζητούν να παίξουν αλλά να το αξίζουν. Είμαι ικανοποιημένος. Κάποιοι παίζουν περισσότερο κάποιοι λιγότερο".

Για την απουσία του Χάμπου: "Πολύ σημαντικός ο Χάμπος για μας. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Χάμπο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Αυτό που παίζει ρόλο όμως είναι οι δυο αγώνες που έχουμε μπροστά μας".

ΠΙΕΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

"Γεια σας. Αύριο ξεκινά μια νέα διοργάνωση. Έχουμε τη δίψα για μια πρόκριση. Δεν αρκεί στα λόγια αλλά πράξεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δεν υπάρχει υποτίμηση. Θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή για τη νίκη".

Υπάρχει κάποιος φόβος λόγω των προηγούμενων ετών; "Δεν υπάρχει φόβος. Έχουμε δίψα. Έχουμε ταλέντο. Αλλά αυτό δεν αρκει. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να παίζουν και να μην είναι στον πάγκο του κάθε προπονητή. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Να τους πιστέψουμε".

Η χρονιά στη Κοπεγχάγη δεν είναι και η καλύτερη... "Όλοι οι ποδοσφαιριστές περνούν μια άσχημη φάση. Αυτή είναι για μένα. Προσπαθώ να μην ακούω τι λέγεται δεξιά και αριστερά. Δουλεύω και πιστεύω στις ικανότητες μου. Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τη Κοπεγχάγη".

Για τον κόσμο: "Θέλουμε την βοήθεια του. Να μας σπρώξει για μια πρόκριση".