ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ: "Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας"

Ο Ραν Μπεν Σιμόν μίλησε στην κάμερα του ΡΙΚ μετά την άνετη νίκη επί του Σαν Μαρίνο...

Παίξαμε με σοβαρότητα και σκοράραμε αρκετά γκολ. Πως είδατε το παιχνίδι; "Συμφωνώ μαζί σας, είδαμε το ίδιο παιχνίδι. Δεν θέλω να σχολιάσω τακτικά γιατί συμφωνώ. Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και αυτό πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Αυτό το παιχνίδι όμως ανήκει στην ιστορία. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το Βέλγιο, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Δεν έχουμε ούτε στιγμή να χαλαρώσουμε, πρέπει να προετοιμαστούμε.

Επίσης ήταν ένας στόχος μας να δούμε κόσμο στην κερκίδα. Ήταν πολύ ωραίο από την Ομοσπονδία να φέρει τα παιδιά των ακαδημιών στο γήπεδο. Είδαν πέντε γκολ και μια νεαρή, σοβαρή ομάδα. Η υποστήριξη ήταν εκπληκτική για εμάς, οι παίκτες μιλούσαν γι' αυτό. Κάποια μέρα ίσως κάποια από αυτά τα παιδιά να είναι στην Εθνική".

Ισοφαρίσαμε και το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης της Εθνικής μας με σκορ 5-0... "Ήρθα στην Κύπρο για να πετύχω άλλα ρεκόρ, αυτά τα ρεκόρ δεν με ενδιαφέρουν. Θέλουμε άλλα ρεκόρ και θα τα καταφέρουμε!".

Μέσα στο παιχνίδι φάνηκε ότι σκεφτόσασταν και το Βέλγιο... "Σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση μαθαίνω πράγματα για τους παίκτες μου. Βλέπω πολλά καλά από τους παίκτες μου, ειδικά στην προσέγγισή τους. Είναι πολύ εύκολο να αποτύχεις σε αυτό τον τομέα και είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που προσέγγισαν τον αγώνα. Φυσικά παίξαμε με μια αδύνατη ομάδα, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας αλλά η προσέγγιση ήταν πολύ καλή".

Για τους τραυματίες... "Θέλουμε πάρα πολύ τον Πιέρο, θέλουμε ο Κάστανος να είναι καλά και όλοι οι παίκτες. Όμως οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού και θα προσπαθήσουμε να παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή Εθνική απέναντι στο Βέλγιο. Σας υπόσχομαι πως όσοι έρθουν στο παιχνίδι με το Βέλγιο - και πρέπει να έρθουν - θα δουν μια ομάδα που θα παλέψει μέχρι την τελευταία πνοή γι' αυτούς. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι και θα κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι με το Βέλγιο".