Συνέχεια με Σκωτία η Εθνική Νέων

Με αντίπαλο τη Σκωτία συνεχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στον Elite round η Εθνική μας ομάδα Νέων U19.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο της Ρίο Άβε και θα αρχίσει στις 17:00 (ώρα Κύπρου).

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει Σκοτίας ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι 20 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο αρχικό πλάνο δράσης. Κάθε αγώνας ανάλογα με τη μορφή του καθορίζει και την τακτική, αλλά και η πιεστική χρονική διάρκεια των αγώνων (τρεις αγώνες μέσα σε επτά ημέρες) φυσιολογικά  φέρνει την αναγκαιότητα για αλλαγές.

Ο Σάββας Δαμιανού και στην προπόνηση αλλά και στις αναλύσεις του για τον αγώνα, έδωσε μεγάλο βάρος στην τακτική. Ο κάθε ποδοσφαιριστής που θα πάρει θέση βασικού θα πρέπει να γνωρίζει άριστα την αποστολή του και μέσα από την ομαδική δουλειά να διεκδικήσουμε το καλύτερο.

Η Σκωτία όπως έδειξε και στο νικηφόρο 3-1 εναντίον της Τουρκίας είναι ένας δυνατός αντίπαλος και η διεκδίκηση του βαθμολογικού κέρδους προϋποθέτει μεγάλη προσπάθεια από τους διεθνείς μας.

«Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και όπως πάντα, θα το παλέψουμε για τον καλύτερο. Ξέραμε από την αρχή ότι συμμετέχουμε σε ένα δύσκολο όμιλο, δουλέψαμε σκληρά, διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να έχουμε βαθμολογικό κέρδος στη διοργάνωση», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Σάββας Δαμιανού.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Μαλτέζος Alan Mario Sant με βοηθούς το συμπατριώτη του Edward Spiteri και τον Πορτογάλο Sergio Nuno Teixeira Jesus. Παρατηρητής διαιτησίας και αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Jan W. Wegereef.

*Σήμερα στις 19:00 στο Πάκος Φερέιρα θα διεξαχθεί ο αγώνας της Πορτογαλίας με την Τουρκία.

Μέχρι τώρα στον όμιλο μας:
Πορτογαλία – Κύπρος…3-0 (53’, 68’, 77’ Νέτο)

Σκωτία – Τουρκία…3-1 (7’ Rudden Zak, 52’ Deas Robbie, 87’ Burroughs Jack Stephen / 45’ αυτογκόλ Houston Jordan)