Ολοκληρώνει με Τουρκία

Φινάλε σήμερα στον έκτο όμιλο για τον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 που φιλοξενείται στην Πορτογαλία με τη συμμετοχή της Εθνικής μας.
 
Μετά την Πορτογαλία και τη Σκοτία, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Τουρκία με στόχο το βαθμολογικό κέρδος που θα μας δώσει την ευκαιρία να τερματίσουμε πάνω από την τελευταία θέση.
 
Ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο της Ζιλ Βιθέντε και θα αρχίσει στις 18:15 ώρα Κύπρου.
 
Η προετοιμασία ενόψει Τουρκίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με το δεδομένο της γνωστής απουσίας του Ραφαήλ Μάμα που αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα με τη Σκοτία.
 
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα πραγματοποιήσει κάποιες ανακατατάξεις στο αρχικό σχήμα. Οι αλλαγές από την κούραση των συνεχόμενων αγώνων είναι αναγκαίες και παράλληλα θα δοθεί και χρόνος συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή.
 
Όπως ανέφερε και στους διεθνείς μας ο Σάββας Δαμιανού, μέσα από τα λάθη μας πρέπει να βελτιωνόμαστε και με μεγαλύτερη συγκέντρωση (και σε διάρκεια) αλλά και περισσότερη προσπάθεια, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για θετικό απολογισμό στο φινάλε της διοργάνωσης.
 
Η Εθνική μας μέχρι τώρα είχε δύο πρώτα καλά ημίχρονα και για να φτάσει ασφαλώς σε καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης.
 
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Φινλανδός Antti Munukka με βοηθούς τους Πορτογάλους Tavares και Teixeira.
 
Χορηγός της Εθνικής Νέων, είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΚΟ.
 
Η πρωτά στον έκτο όμιλο θα κριθεί μέσα από τον αγώνα της Πορτογαλίας με τη Σκοτία που βρίσκονται στους έξι βαθμούς και η ομάδα που θα εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης θα λάβει μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αρμενία.
 
Το σκηνικό στον όμιλο μας
 
1η αγωνιστική
Πορτογαλία – Κύπρος…3-0 (53’, 68’, 77’ Νέτο)
Σκοτία – Τουρκία…3-1 (7’ Rudden Zak, 52’ Deas Robbie, 87’ Burroughs Jack Stephen / 45’ αυτογκόλ Houston Jordan)
 
2η αγωνιστική
Σκοτία - Κύπρος...4-0 (13', 53', 61' Rudden, 30' Μίντλεντον)
Πορτογαλία - Τουρκία...3-0 (67' Empalo, 90' Ramos, 90+3 Tavares)
 
3η αγωνιστική (26/3)
Πορτογαλία - Σκοτία 
Κύπρος - Τουρκία
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
1. ΣΚΟΤΙΑ 7-1 6
2. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 6-0 6
3. ΤΟΥΡΚΙΑ 1-6 0
4. ΚΥΠΡΟΣ 0-7 0