(ΦΩΤΟΣ) ΕΔΩ θα γίνει το Αθλητικό Κέντρο Εθνικών Ομάδων

Μπήκε το… νερό στο αυλάκι για την ανέγερση Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων στην περιοχή του Κόρνου.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες, η επιτροπή Hat Trick της UEFA ενέκρινε την χρηματοδότηση του Αθλητικού Κέντρου και ως εκ τούτου έγινε ακόμα ένα σημαντικό βήμα ως προς την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της ΚΟΠ.

Η Επιτροπή Hat Trick είναι η αρμόδια επιτροπή η οποία δημιουργήθηκε από την UEFA μέσω της οποίας λαμβάνονται οι αποφάσεις για στήριξη των Ομοσπονδιών μελών της, μέσω κυρίως της χρηματοδότησης έργων υποδομής. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και δεδομένα ο ρόλος του ήταν καταλυτικός για να εγκριθεί η χρηματοδότηση. 

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη εγκριθεί η εκμίσθωση γης στον ΚΟΑ από το Υπουργικό Συμβούλιο με τη δέσμευση να παραχωρηθεί  στην ΚΟΠ για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή του Κόρνου.

Στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ την ερχόμενη Τρίτη, θα ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ίσως παρθούν κάποιες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Στα σχέδια θα περιλαμβάνεται (και) η κατασκευή γηπέδου για να διεξάγονται εκεί οι επίσημοι αγώνες των μικρότερων Εθνικών Ομάδων! Επίσης, στα πλάνα της ΚΟΠ είναι να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κόρνο, από την Έγκωμη. 

Σύντομα αρχίζει η μελέτη για το μεγαλεπήβολο έργο, θα ετοιμαστούν τα σχέδια και έπειτα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων.

Το kerkida.net επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα γίνει το Αθλητικό Κέντρο και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό…