Κρίμα, μπορούσαμε... (φώτος)

Πάλεψε, προσπάθησε αλλά ηττήθηκε στο τέλος η Εθνική Κύπρου με 2-1 από την Σκωτία. Η ομάδα μας αντέδρασε μετά το γκολ του Ρόμπερτσον και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 87’ με τον Κούσουλο αλλά οι Σκωτσέζοι πέτυχαν άμεσα δεύτερο γκολ και πήραν τη νίκη. Δεν έδειξε κάτι φοβερό και τρομερό ο αντίπαλος και σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους βάση της εμφάνισης μας. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο Hampden Park και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν.​

- Έναρξη του αγώνα

- 4' Σουτ εκτός περιοχής του Φόρεστ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. Πρώτη απειλή από τους γηπεδούχους.

- 8' Πρώτη επικίνδυνη επίθεση για την Κύπρο. Μακρής και Εφραίμ συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος γέμισε στη περιοχή, ο Πιέρος προσπάθησε για το κεφάλι, η άμυνα των Σκωτσέζων, απομάκρυνε.

- 15' Φάουλ σε καλό σημείο για την Σκωτία, διώχνει ο Λαίφης.

- 17' Καλή φάση για την Κύπρο. Ο Πιέρος πήγε να μπει στην περιοχή, κόπηκε, η μπάλα έφθασε στον Εφραίμ ο οποίος έκανε το σουτ, το σώμα του Mulgrew έφερε τη μπάλα στον Μακρή όπου από πλάγια θέση έκανε το τη προσπάθεια, η μπάλα στα χέρια του Μarshall.

- 23' Καλά οργανωμένη η Εθνική, κρατά με ασφάλεια εκτός περιοχής Πάρντο τους γηπεδούχους.

- 25΄ Κίτρινη κάρτα στον Νικόλα Ιωάννου

- 26' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Mulgrew, μεγάλη απόκρουση του Πάρντο σε κόρνερ.

- 35' Δεκάλεπτο χωρίς κάποια φάση, κρατά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Εθνική.

- 36' Σουτ του Φόρεστ, εύκολα ο Πάρντο.

- 40' Αντεπίθεση για την Εθνική, ο Μιχάλης Ιωάννου βρήκε ωραία τον Πιέρο, αυτός από δύσκολη θέση έκανε το σουτ, απόκρουση του Μarshall!

Tέλος ημιχρόνου, πάει με το 0-0 η Κύπρος στ' αποδυτήρια.

Έναρξη β' ημιχρόνου

- 47' Μπήκαν δυνατά οι Σκωτσέζοι, σουτ του Ρόμπερτσον η μπάλα άουτ.

- 48' Ο Forrest μπήκε στη περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Κούσουλος, διώχνει σε κόρνερ. Πήγαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι μετά από ένα λάθος στη μεσαία γραμμή.

- 52' Καλή φάση για την Εθνική, ο Λαίφης βρήκε όμορφα τον Σπόλιαριτς, αυτός αρκετά μέτρα μακριά από τον Marshall, έκανε το πλασέ, απέκρουσε σταθερά ο Σκωτσέζος κίπερ!

- 62' ΓΚΟΛ για την Σκωτία και 1-0. Ο Ρόμπερτσον με σουτ-βολίδα έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο. Ο άσος της Λίβερπουλ από τα αριστερά έπιασε έναν "κεραυνό" και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ούρκο Πάρντο.

- 74' Κίτρινη κάρτα στον Αρτυματά

- 77' Σουτ του Μακρή, η μπάλα κάπου κοντράρει, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Marshall

- 82' Επικίνδυνη κατάσταση στη περιοχή της Σκωτίας, Πιέρος και Κούσουλος μπερδεύτηκαν και δεν κατάφεραν να ισοφαρήσουν. Μια ενέργεια που ξεκίνησε από τον Ρενάτο Μαργκάσα.

- 85' Σπουδαία επέμβαση του Πάρντο, σε σουτ του Fraser!

- 87' ΓΚΟΟΟΟΛ η Κύπρος και 1-1. Ο Κούσουλος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Άντονι Γεωργίου στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα!!!

- 89' ΓΚΟΛ για τη Σκωτία και 2-1... Ο Burke με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και βρίσκεται εκεί για το ριμπάουντ και το γκολ...

Κρίμα, κρίμα...

Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

- 90+4' Φάουλ σε καλό σημείο για την Εθνική.

ΤΕΛΟΣ αγώνα... Κρίμα...

Eντεκάδες

Σκωτία: Marshall, O' Donnell, Robertson, Mulgrew, McKenna, McLean, Forrest, McGin (McTominay 78'), Brophy (Burke 73'), McGregor, Fraser

Στον πάγκο: Bain, McLaughlin, Palmer, Souttar, Findlay, McTominay, Russel, Armstrong, McNulty, Cairney, Burke, Taylor

Κύπρος: Πάρντο, Μιχάλης Ιωάννου (Άντονι 66'), Νικόλας Ιωάννου, Εφραίμ, Πιέρος, Κούσουλος, Λαϊφης, Σπόλιαριτς (Κωστή 70'), Αρτυματάς, Μακρής (Πίττας 80'), Μαργκάσα

Στον πάγκο: Πέτρου, Μιχαήλ, Βασιλείου, Κατελάρης, Αντωνίου, Μυτίδης, Αβραάμ, Αντωνιάδης, Κωστή, Γεωργίου, Πίττας

Διαιτητής: Ola Hobber Nilsen (Nορβηγία)

A' Bοηθός: Tom Harald Gronevik

B' Βοηθός: Geir Isaksen

Τέταρτος: Kristoffer Hagenes

Την αποστολή στη Σκωτία στηρίζει το deliveryman