Στην Κύπρο για σκάουτινγκ ο Ολυμπιακός

Το μεγαλύτερο προπονητικό καμπ που έκανε ποτέ στην Κύπρο, διοργανώνουν η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς και η Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου της Κύπρου, μεταξύ 16 και 18 Ιουνίου. Το καμπ είναι ανοικτό για παιδιά γεννημένα από το 2004 έως και το 2009, έτσι μπορούν να λάβουν μέρος τόσο τα παιδιά των Σχολών της Κύπρου όσο και παιδιά που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και ακαδημίες.

Την επίβλεψη για την πρακτική εφαρμογή του προπονητικού προγράμματος του καμπ θα έχει επταμελής αποστολή από του Ρέντη, η οποία θα βρίσκεται στην Κύπρο από την Παρασκευή 16 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουνίου. Την αποστολή απαρτίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ακαδημίας και παλιές δόξες των ερυθρόλευκων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Καραταΐδης, Τοπολιάτης, Βούζας, Ιμπαγάσα, Αμανατίδης, Παπαπαναγής και Θεοδώρου (προπονητής τερματοφυλάκων).

Το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουνίου και το πρωί του Σαββάτου, 17 Ιουνίου θα γίνουν δοκιμαστικά στις εγκαταστάσεις Wembley στη Λεμεσό και απευθύνονται σε παιδιά των επαρχιών Λεμεσού – Πάφου. Την Κυριακή, 18 Ιουνίου, πρωί και απόγευμα, θα γίνουν  δοκιμαστικά στο Elite Sporting Club στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πασκάλ, για παιδιά από Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

«Ίσως ευκαιρίες σε όλους»

«Το καμπ δεν θα είναι απορριπτικό και στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργία επίλεκτων τμημάτων και η εφαρμογή του προγράμματος επίλεκτων, αλλά και η δημιουργία, μέσα από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο καμπ, επιπρόσθετων (διαφορετικής δυναμικότητας) τμημάτων ανά ηλικία, που θα τους δοθεί μελλοντικά ευκαιρία επισκέψεων στου Ρέντη και στο ‘Γ. Καραϊσκάκης’, για ξεναγήσεις και φιλικά παιχνίδια με Σχολές της Ελλάδας, δίνοντας έτσι σε όλους ίσες ευκαιρίες και την χαρά και την εμπειρία από τέτοιου είδους δραστηριότητες» εξηγεί ο Τεχνικός Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της Κύπρου κ. Μάριος Κουδελλής και υπογραμμίζει ότι «το καμπ είναι ανοικτό και για παιδιά εκτός Δικτύου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού Πειραιώς και όσους ενδιαφέρονται για να ενταχθούν στις Σχολές μας για τη νέα χρονιά».

Στόχοι της Διεύθυνσης Ακαδημίας των Πειραιωτών μέσα από το καμπ είναι:

- Ο έλεγχος των προπονητικών προγραμμάτων και η αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας των κλιμακίων και του έργου που επιτελείται στην Κύπρο.
- Η συνέχιση της παρακολούθησης του υφιστάμενου έμψυχου υλικού και όσων έχουν επιλεγεί σε προηγούμενα δοκιμαστικά.
- Η πρακτική εφαρμογή και υλοποίηση του προκηρυγμένου προγράμματος ανίχνευσης και αξιολόγησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών εντός και εκτός Δικτύου της Κύπρου.
- Η επιλογή παιδιών για δημιουργία παγκύπριων επίλεκτων τμημάτων ανά ηλικία και ένταξη τους στο παγκύπριο πρόγραμμα λειτουργίας επίλεκτων τμημάτων.
- Η οργάνωση ταξιδιών / επισκέψεων των επίλεκτων τμημάτων στου Ρέντη για περαιτέρω παρακολούθηση και αξιολόγηση. 
- Οι ατομικές επιλογές παιδιών για μετάβαση και συμμετοχή σε κεντρικά δοκιμαστικά στου Ρέντη.

Πληροφορίες και Εγγραφές
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μέχρι 9 Ιουνίου, στα τηλέφωνα 99426644 (Αμμόχωστος), 99637865 (Λάρνακα), 99280999 (Λεμεσός), 99870963 (Λευκωσία) και 99655623 (Πάφος).

Θα κάνουν δύο προπονήσεις και εγγραφή στο πρόγραμμα επίλεκτων του Ολυμπιακού Πειραιώς, για όσα παιδιά ξεχωρίσουν. Το πρόγραμμα επίλεκτων περιλαμβάνει τακτικές συγκεντρώσεις για προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια και συμμετοχές σε τουρνουά (σε Κύπρο και εξωτερικό), εργομετρικές εξετάσεις και άλλες εξειδικευμένες δραστηριότητες.