Γέμισαν τα μπλοκάκια τους οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ

Περίπου 180 παιδιά γεννημένα από το 2004 έως και το 2009, από όλη την ελεύθερη Κύπρο, πέρασαν το τριήμερο 16-18 Ιουνίου από το δοκιμαστικό του Ολυμπιακού Πειραιώς, που ήταν το μεγαλύτερο που έχουν κάνει ποτέ οι Πειραιώτες στο νησί μας.

Χορηγός της διοργάνωσης ήταν το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisisκαι το taxidiamprosta.com. Όλα τα παιδιά που πέρασαν από το μικροσκόπιο των ερυθρόλευκων, προπονήθηκαν σε δύο περιόδους, πρωί και απόγευμα, τις πρώτες δύο ημέρες στη Λεμεσό και την τρίτη στη Λάρνακα. 

Στην Κύπρο βρέθηκαν οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού, Ιμπαγάσα, Καραταΐδης, Πάντος, Αμανατίδης και Βούζας, που σήμερα κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Ακαδημία του συλλόγου, όπως επίσης οι προπονητές Παπαπαναγής, Θεοδώρου και Τοπολιάτης. 

«Τεράστια δυναμική»

«Η δυναμική μας στην Κύπρο είναι τεράστια. Λογικό είναι ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά που έχουν οι  Σχολές μας εδώ, να υπάρχουν και αξιόλογα ταλέντα, που πρέπει να εντοπίσουμε και να δούμε, ώστε ανά τακτά διαστήματα να έρχονται στου Ρέντη, να τα βλέπουμε και με το υλικό που έχουμε εκεί και γιατί όχι, να μην στελεχώσουν και τα αγωνιστικά τμήματα» δηλώνει ο θρυλικός αρχηγός και νυν διευθυντής Ακαδημίας του Ολυμπιακού Κούλης Καραταΐδης.

«Κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε τις Σχολές μας σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα παιδιά που ξεχωρίζουν τα καλούμε στο Ρέντη και όσα παιδιά επιλεγούν έχουμε τη δυνατότητα να τα φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις μας και να πάρουν το δρόμο τους στα αγωνιστικά τμήματα» προσθέτει ο Τάσος Πάντος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν προπονητής στην αγωνιστική ομάδα Κ13. 
Από την πλευρά το ο εκ των υπεύθυνων της Ακαδημίας κ. Νίκος Τοπολιάτης σημειώνει πως «προπονητές από την Κ20 έως και την Κ10 βρέθηκαν στην Κύπρο ώστε να δούνε ο καθένας από τη σκοπιά του και ανάλογα με την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του, όλα εκείνα τα στοιχεία των παιδιών, προκειμένου ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σωστοί στην αξιολόγησή».

Η πιο μεγάλη ακαδημία

Το δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο που εκτείνεται σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο, αριθμεί περίπου 850 παιδιά και είναι η μεγαλύτερη ακαδημία στο νησί. Πρόσφατα τιμήθηκε από την ΚΟΠ ως η ομάδα με τις πιο πολλές ομάδες στα παιδικά πρωταθλήματα GrassrootsΠΟΑ, όπου  τη σεζόν 2016-17 οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν με 35 ομάδες. Το δίκτυο των Σχολών των Πειραιωτών στην Κύπρο διαχειρίζεται το σωματείο SoccerWorldCyprus.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο www.facebook.com/OlympiacosAcademy.