Παρουσιάστηκαν όραμα, αποστολή και στόχοι

Παρουσιάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία πραγματοποίησε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σχετικά με το όραμα, την αποστολή και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει. Στις παρουσιάσεις παρευρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και οι γονείς τους.

Στις παρουσιάσεις αναπτύχθηκε το ενιαίο αγωνιστικό πλάνο της Ακαδημίας, όπως και το εξατομικευμένο πλάνο ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών. Ακόμη, αναλύθηκε η οργανωτική δομή της Ακαδημίας, στην οποία, σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, προστέθηκαν επιπλέον έντεκα επιστημονικοί συνεργάτες. Παρουσιάστηκε, επίσης, το πολυσέλιδο Εγχειρίδιο της Ακαδημίας, ενώ η κινησιολόγος της Ακαδημίας, Ελένη Θεοδώρου, παρέθεσε εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την πρόληψη τραυματισμών.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γέσπερ Φρέντμπεργκ, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

"Φιλοδοξούμε, μέσα στα επόμενα χρόνια, να επιτύχουμε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας μας, που θα καταστούν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας. Επικεντρωνόμαστε στην ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών και δίνουμε έμφαση στην λεπτομέρεια. Επιδίωξή μας είναι η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να καταστεί πρωτοπόρος στην Κύπρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε ένα πετυχημένο μοντέλο, μέσω της ποιότητας του παιχνιδιού μας, της εξέλιξης των ταλέντων μας, της πρωτοποριακής και σύγχρονης διοίκησης ποδοσφαίρου, αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η οποία διαδίδεται συνεχώς μέσω των πιστών οπαδών μας". 

* Λόγω πένθους αναβλήθηκε το σεμινάριο που ήταν προγραμματισμένο στη Λάρνακα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.