"The Spanish way, το ντέρμπι με ΑΕΛ και πρόβλεψη για Τελικό!" (Βίντεο/Φώτος)

Ο Λοΐζος Φωτίου μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 5-0 επί της Πάφου για το πρωτάθλημα των Κ17…

Ο Κύπριος μέσος που μεγάλωσε στη Νότια Αφρική επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του και βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια πολύτιμη νίκη που την ανέβασε στην πρώτη θέση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα μας και φωτογραφίες του από το παιχνίδι…

Για το ματς… “Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέρναμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Παίξαμε γενικά καλά. Η Πάφος έπαιζε καλά αμυντικά. Τελικά εμείς τους βάλαμε πίεση και τα καταφέραμε…”

Για την απόδοση του… “Είχα ένα τραυματισμό και ήμουν εκτός για τρεις βδομάδες και έπαιξα το πρώτο ημίχρονο. Δεν έπαιξα άσχημα. βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα. Δεν ήθελα να παίξω πολύ σκληρά και να τραυματιστώ ξανά. Νιώθω ότι έπαιξα με ασφάλεια, χωρίς να παίζω για τον εαυτό μου αλλά για την ομάδα. Αν προπονηθώ σκληρά πιστεύω πως μπορώ να παίξω και κόντρα στην ΑΕΛ.”

Για τη μάχη του πρωταθλήματος Κ17… “Θα είναι δύσκολο γιατί η ΑΕΛ είναι δυνατή ομάδα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, και σκοράρουν πολλά γκολ. Αν παίξουμε όμως δυνατά, είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Μας βοηθά το ηττήθηκε η ΑΕΛ και είμαστε πρώτοι όμως δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα αυτό. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την ΑΕΛ στην έδρα της όπως και να έχει και να πάρουμε τον τίτλο”.

Για το τι ξεχωρίζει στο ΑΠΟΕΛ… “Έχουμε την πιο παθιασμένη ομάδα, κατά τη γνώμη μου παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και ο προπονητής μας είναι ο καλύτερος γιατί ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και την τακτική.”

Για την ώθηση που τους έδωσε η νίκη με τον Απόλλωνα… “Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ευχαρίστηση γιατί κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι”.

Για το πόσο βελτιώθηκε… “Αυτή τη χρονιά έμαθα να παίζω πολύ καλό ποδόσφαιρο γιατί ο προπονητής μας έμαθε… “the Spanish way”, τον Ισπανικό τρόπο παιχνιδιού. Αυτό είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Η μπάλα στο έδαφος και οι εναλλαγές που γίνονται στο παιχνίδι”.

Για την προσαρμογή του στο ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο… “Νιώθω πολύ άνετα με τους συμπαίκτες μου είμαστε μια οικογένεια εδώ. Μου συμπεριφέρονται όλοι καλά εδώ και τους ευχαριστώ”.

Για τον τελικό Κυπέλλου… “Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όμως πιστεύω πως ο Απόλλωνας θα κατακτήσει το Κύπελλο γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες και παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είναι επίσης καλή ομάδα όμως ο Απόλλωνας είναι πιο έμπειρος”.