(Δηλώσεις) Η αρχή στο ΑΠΟΕΛ, η Λίβερπουλ και η εμπειρία με Τζέραρντ

Ο Άρα Πετροσιάν παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ και της Φούλαμ ασχολείται από το τέλος της καριέρας του και έπειτα με τις ακαδημίες έχοντας δουλέψει σε διάφορες ομάδες. Πλέον προπονεί τις ακαδημίες της Λίβερπουλ στην Κύπρο και μέσω της επίσημης σελίδας τους, οι κόκκινοι φιλοξενούν δηλώσεις του.

Για το πως άρχισε την προπονητική… "Στο ΑΠΟΕΛ ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το επαγγελματικό μου προφίλ έτσι ώστε να ανοίξουν μία ακαδημία σε ένα νέο γήπεδο και να “κτίσουν” γύρω από εμένα. Δέχθηκα την προσφορά τους και αυτή ήταν η αρχή της προπονητικής μου καριέρας".

Όπως σημειώνεται το επάγγελμα αυτό ήταν τελικά κάτι που του ταίριαζε. Γρήγορα εξελίχθηκε τόσο ώστε να ηγηθεί σε ένα πρόγραμμα της Άρσεναλ και να δουλέψει σαν σκάουτερ. Ο McDermott, παλιός του συμπαίκτης του, τον έκανε οπαδό της Λίβερπουλ όταν παίζαν μαζί και το 2017 ήρθε η ευκαιρία να δουλέψει με τα χρώματα της.

Για το πως άρχισε στη Λίβερπουλ… "Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, μου μίλησε για την πιθανότητα να ανοίξει μία ακαδημία της Λίβερπουλ στην Κύπρο. Ήθελε να ξέρει αν ήθελα να δουλέψω σε αυτή σαν προπονητής. Όταν όλα συμφωνήθηκαν ο Φοίβος μου τηλεφώνησε έτσι ώστε να πάω στο Λίβερπουλ για μερικές μέρες για να έρθω σε επαφή με την ακαδημία της Λίβερπουλ. Το ότι πέρασα αυτές της μέρες στην Ακαδημία στο Kirkby βλέποντας τους προπονητές σε δράση, τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου αλλά και τον Στίβεν Τζέραρντ να προπονεί ήταν μια φανταστική εμπειρία"

Για τους δεσμούς που έχει η ακαδημία στην Κύπρο με το Λίβερπουλ…  "Συνεχίζω να έχω όλη την υποστήριξη των προπονητών της ακαδημίας της Λίβερπουλ από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μου δίνουν συμβουλές για όλα τα θέματα. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι μια ευκαιρία για κάθε προπονητή να εξελίξει τις ικανότητες με τον τρόπο της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ έχει “αγγίξει” εκατομμύρια παιδιά, γονείς και παίκτες σε όλο τον κόσμο κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Είναι μέρος της ποδοσφαιρικής ιστορίας και μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου"

ΕΔΩ ολόκληρη η συνέντευξη