Τον Απρίλιο του 2019 το 19ο Τουρνουά Αγίας Νάπας

Το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της ανατολικής Μεσογείου θα διεξαχθεί για 19η συνεχή χρονιά, στα γήπεδα της Αγίας Νάπας

Από τις 20 έως τις 25 Απριλίου του 2019 θα διεξαχθεί το 19ο Ayia Napa Soccer Festival, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση ακαδημιών της ανατολικής Μεσογείου, η οποία θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Το φετινό Ayia Napa Soccer Festival ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές, αφού έλαβαν μέρος πάνω από 5.500 παιδιά, 6 μέχρι 16 χρόνων, ενώ 22 ομάδες αφίχθηκαν από το εξωτερικό, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Τις πέντε ημέρες των αγώνων περίπου 20.000 θεατές έδωσαν το παρών τους στα 16 γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Νάπας και οι  οποίες έχουν αναβαθμιστεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά η διοργάνωση σημαίνει και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη περιοχή. 

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Ayia Napa Soccer Festival 2019 θα χωριστούν σε έντεκα διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, για παιδιά γεννημένα από το 2003 έως το 2013. Παράλληλα θα υπάρχει και βαθμίδα Lions,  για παιδιά γεννημένα από το 2007 έως και το 2011. Για ακόμη μία χρονιά θα υπάρχουν και γυναικείες κατηγορίες:  η Κατηγορία Α, η οποία είναι ανοικτή κατηγορία γυναικών και η Κατηγορία Β, η οποία αφορά κορίτσια κάτω των 16 ετών (γεννηθέντα από το 2003 κι έπειτα). 

Μεγαλώνει ο αριθμός των ξένων

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά, κυρίως στον τομέα της προσέλκυσης ομάδων από το εξωτερικό, αφού κάθε χρόνο θέλουμε να μεγαλώνει ο αριθμός των ξένων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Επιπλέον, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τη διοργάνωση, αξιολογώντας  την ανατροφοδότηση από τις ομάδες που μετείχαν φέτος» εξηγεί ο κ. Χρίστος Κωνσταντίνου, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά. 

Κατά το 2018 έγινε για πρώτη φορά κατηγοριοποίηση των συμμετεχόντων με τη θέσπιση της κατηγορίας Lions, η οποία επέτρεψε σε παιδιά 8-12 χρόνων να χαρούν τη συμμετοχή μακριά από την πίεση της πρωτιάς, σε ένα παράλληλο τριήμερο τουρνουά που ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Το Ayia Napa Soccer Festival είναι μία διοργάνωση του Σωματείο Soccer World Cyprus που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της ΚΟΠ. Μεγάλος 
Χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Θεσμικός Υποστηρικτής ο ΚΟΑ και τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.ayianapasoccerfestival.com, στο [email protected] και στο τηλέφωνο +357 23744708.