Καλλικάς: "Σίγουρα υπάρχει ποιότητα"

Δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του συλλόγου παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Κ17 της Ομόνοιας, Χάρης Καλλικάς.

Στις νίκες επέστρεψε το περασμένο Σάββατο η ΟΜΟΝΟΙΑ U17 καθώς επιβλήθηκε με 1-2 εκτός έδρας του ΘΟΪ. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα είναι τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Βρίσκονται στην 8η θέση με 14 βαθμούς και απέχουν 5 βαθμούς από την κορυφή.

Επί τη ευκαιρία του ρεπό που έχει η ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ U17, Χάρης Καλλικάς, τοποθετήθηκε για την έως τώρα πορεία της ομάδας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

«Σίγουρα παίζει ρόλο ότι οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι πιο μικροί ηλικιακά, σε σχέση με το πρωτάθλημα που αγωνιζόμαστε.  Ποιότητα σίγουρα υπάρχει, όμως εκεί που θέλουμε δουλειά είναι η μετάβαση των μικρών στα νέα δεδομένα σε σχέση με πέρσι. Για παράδειγμα φέτος χρειάζεται περισσότερη αμυντική δουλειά και όχι μόνο επιθετική, λόγω του ότι οι αντίπαλοί μας, συνήθως, είναι πιο δυνατοί σωματικά από εμάς. Τα παιδιά προσπαθούν στην προπόνηση, όμως χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά για να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Παρόλα αυτά θεωρώ πως εκτός από 1-2 παιχνίδια, στα υπόλοιπα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο» ήταν το αρχικό σχόλιο του Χάρη Καλλικά.

Για το που εστιάζει ο ίδιος στις προπονήσεις, τόνισε: «Κυρίως εστιάζουμε στη φιλοσοφία που μας έχει δοθεί από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας και δεν ξεφεύγουμε από αυτήν. Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά είναι πως δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι καλός ή κακός ποδοσφαιριστής, αν πάρει ή χάσει ένα πρωτάθλημα. Μια ήττα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στην επιβολή επί του αντιπάλου και στο σωστό τρόπο παιχνιδιού. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα ατομικά λάθη. Θέλω εκτός από τη νίκη, να πραγματοποιούμε και καλή εμφάνιση. Ένα ακόμα σημαντικό πράγμα που έχουμε ως φιλοσοφία στην Ακαδημία, είναι τα παιδιά τα δεχτούν ότι έχουν ευθύνες και υποχρεώσεις προς την ομάδα και πως οφείλουν να είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένοι”.

Καταλήγοντας, για τις ιδιαιτερότητες στη διαχείριση των νεαρών ποδοσφαιριστών, πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολη η διαχείριση, κυρίως γιατί πρέπει να εμπεδώσουμε στα παιδιά πως καθημερινά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Θέλουμε η ομάδα μας να γίνει πιο συμπαγής και να γίνεται καλύτερη ομαδική δουλειά. Δεν θα σταθώ ατομικά, όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν καριέρα».