ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με ASTAFJEVS

Τη συμφωνία με τον προπονητή Vitalijs Astafjevs ανακοίνωσε η Πάφος FC, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις ομάδες ηλικιών U17 και U19 ενώ θα συμμετέχει στην επιλογή παικτών από την Ακαδημία για την πρώτη ομάδα. Με δήλωση του ο ιδιοκτήτης της Pafos Fc, κ. Roman Dubov τον χαρακτήρισε ως τον "πιο ελπιδοφόρο προπονητή της Ανατολικής Ευρώπης".

"Η ΠΑΦΟΣ FC ανακοινώνει με ενθουσιασμό την πρόσληψη του κ. Vitalijs Astafjevs ως νέου προπονητή της Ακαδημίας της ομάδας μας. Ο Vitalijs θα είναι υπεύθυνος για τις ομάδες ηλικιών U17 και U19, καθώς επίσης θα βοηθάει τον επικεφαλής της Ακαδημίας μας να επιλέξει παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Ο Astafjevs ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με την ομάδα της Skonto Riga και κέρδισε εννέα πρωταθλήματα Λετονίας με το σύλλογο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε πάνω από 500 επαγγελματικές εμφανίσεις, σημειώνοντας πάνω από 100 γκολ για ομάδες της Λετονίας, της Αυστρίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας μεταξύ 1992 και 2010. Μετράει 107 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Λετονίας, όντας ο αρχηγός της Εθνικής Λετονίας στο Euro 2004 .

Μετά την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου και αγωνιζόταν ως μέσος, το 2010 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα της Skonto Riga ως Βοηθός προπονητής. Στην αρχή της σεζόν 2012 ορίστηκε επίσης ως επικεφαλής προπονητής για τη δεύτερη ομάδα Skonto Β’. Κατά τη διάρκεια του 2010 - 2011 η Skonto κέρδισε το τουρνουά ποδοσφαιρικών συλλόγων της Βαλτικής - – ‘’Baltic League’’ . Κατά τη διάρκεια των σεζόν 2012 και 2013, η Skonto κέρδισε το Κύπελλο Λετονίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο UEFA Europa League και το Champions League και τη νίκη στον προκριματικό γύρο.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Astafjevs επιλέχθηκε ως βοηθός διευθυντής της εθνικής ομάδας U21 της Λετονίας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2014 τον Ιούνιο ορίστηκε προπονητής της Jelgava Club. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15 πέτυχε την έξοδο της στο UEFA Europa League. Τον Μάιο του 2016, με αμοιβαία συμφωνία ο Astafjevs έφυγε από την ομάδα και συνέχισε με τη Λετονική Εθνική ομάδα.

Ο κ. Roman Dubov δήλωσε: ‘’ Όντας ο πιο ελπιδοφόρος προπονητής της Ανατολικής Ευρώπης, ο Astafjevs φέρνει στον ποδοσφαιρικό μας πρόγραμμα πληθώρα γνώσεων και εμπειριών. Το πάθος και ο ενθουσιασμός του προπονητή Astafjevs για το ποδόσφαιρο έχουν μεταδοτικότητα . Οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές είναι τυχεροί που θα τον έχουν προπονητή τους. "