Οι καλύτεροι του Πρωταθλήματος Κ19

Για πρώτη φορά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) συμπεριέλαβε το Πρωτάθλημα U19 Α΄ Κατηγορίας στα ετήσια βραβεία «PASP Best 11 Awards: B’ Division, Women & U19», με σκοπό να δοθεί περισσότερη προβολή και σημασία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Στην όμορφη τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ στη Νήσου, οι προπονητές, αρχηγοί και υπαρχηγοί των 14 ομάδων του πρωταθλήματος ψήφισαν τους κορυφαίους σε ειδικά διαμορφωμένο ψηφοδέλτιο, με πέντε ομάδες να εκπροσωπούνται εν τέλει στην κορυφαία ενδεκάδα. Καλύτερος προπονητής της σεζόν 2018-19 αναδείχθηκε ο Νίκος Νικολάου της Ομόνοιας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προπονητές και παίκτες δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν άτομα από τη δική τους ομάδα.

Μέγας χορηγός των φετινών βραβείων ήταν η MetLife Υποκατάστημα Λούκα Πιερή. Υποστηρικτής ήταν η YUMMO Gourmet & Healthy ready-made meals. Δωροθέτες ήταν οι STR8, Bioten, Carroten και Lander Polar Ice.

Πέραν από τον κορυφαίο κόουτς, η 2η στη βαθμολογία Ομόνοια ανέδειξε τρεις ποδοσφαιριστές στην κορυφαία ενδεκάδα. Με μόλις 19 γκολ παθητικό σε 25 αγώνες (μακράν η καλύτερη επίδοση), ο κορυφαίος τερματοφύλακας φυσιολογικά προέρχεται από το «τριφύλλι», όπως και ένας αμυντικός. Η 3η στη βαθμολογία ΑΕΛ είχε επίσης τρεις παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα.

Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ, που έχει και την καλύτερη -με διαφορά- επίθεση, είδε δύο παίκτες του στην ενδεκάδα της χρονιάς, έναν επιθετικό και έναν μέσο. Από έναν ποδοσφαιριστή στην καλύτερη ενδεκάδα είχαν η Νέα Σαλαμίνα, η Ανόρθωση και η ΑΕΚ.

Η κορυφαία ενδεκάδα του Πρωταθλήματος U19:

Τερματοφύλακας: Σάββας Νικολάου (Ομόνοια)

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης (ΑΕΛ), Λευτέρης Χατζηκωνσταντή (Νέα Σαλαμίνα), Χάρης Καψός (ΑΕΛ), Hristian Foti (Ομόνοια)

Μέσοι: Νικόλας Παναγιώτου (Ανόρθωση), Ανδρέας Αρτεμίου (ΑΠΟΕΛ), Κωνσταντίνος Αναστασίου (ΑΕΚ)

Επιθετικοί: Ανδρόνικος Κακουλλής (Ομόνοια), Ανδρέας Κατσαντώνης (ΑΠΟΕΛ), Μιχάλης Κωνσταντινίδης (ΑΕΛ)

Προπονητής: Νίκος Νικολάου (Ομόνοια)