Μιχάλης Χριστοδούλου: «Έμαθα τη νοοτροπία του πρωταθλητή στο ΑΠΟΕΛ»

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου επέστρεψε στην Κύπρο μετά από τέσσερα χρόνια στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού επιλέγοντας την Κ19 του ΑΠΟΕΛ με την οποία θριάμβευσε!

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Ο 19χρονος Μιχάλης διένυσε εξαιρετική χρονιά και στέφθηκε νταμπλούχος με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.  Και προσωπικά τα πήγε περίφημα καθώς κατέγραψε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 12 γκολ και πέντε συμμετοχές στο κύπελλο νέων Κ19 σκοράροντας δύο φορές.

Ο Κύπριος άσος αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή, είναι ταχύς ενώ το στοιχείο που ξεχωρίζει πάνω του είναι οι αριστουργηματικές εκτελέσεις φάουλ.

Σε συνέντευξη του στο ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ μίλησε για την επιτυχημένη χρονιά με το ΑΠΟΕΛ, τι του μένει να θυμάται καθώς και για το μέλλον του.  Επίσης αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό ενώ έκλεισε με το γεγονός ότι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν ευκαιρίες για να αναδειχθούν.

– Μιχάλη συγχαρητήρια για την φετινή επιτυχία, στέφθηκες νταμπλούχος με την δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ στο τέλος της σεζόν.

Ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια. Ήταν μια συνολική επιτυχία.

– Τι κρατάς από αυτή την χρονιά;

Σίγουρα κρατάω το νταμπλ.  Το να κατακτάς και τους δύο τίτλους με μια ομάδα είναι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή.  Προσωπικά νιώθω περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της επιτυχίας με αυτή την ομάδα, νιώθω ότι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου αξίζαμε τους δύο τίτλους.

– Ξεχώρισες κάποιο ματς που θυμάσαι περισσότερο;

Ήταν όλα τα παιχνίδια σημαντικά. Αρκετά είναι αυτά που μου έχουν μείνει στο μυαλό.  Όμως περισσότερο ξεχωρίζω το ντέρμπι κορυφής με την Ομόνοια, όπου ενώ ήμασταν με έναν παίκτη λιγότερο και το παιχνίδι στο 90′ στο 3-3, με ένα προσωπικό μου τέρμα στο 92′ έγινε το 4-3 για την ομάδα μου. Ήταν ίσως οι πιο σημαντικοί τρεις βαθμοί του πρωταθλήματος. Νιώθω διπλά περήφανος για αυτό το παιχνίδι γιατί μπήκα σαν αλλαγή ενώ χάναμε με 3-1. Φυσικά υπήρχαν κι άλλα σημαντικά παιχνίδια στα οποία σκόραρα με απευθείας εκτέλεση φαουλ και είχα πολύ καλή απόδοση.  Επίσης στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα όπου είχα φανταστική απόδοση και σκόραρα με ένα εξαιρετικό χτύπημα φαουλ.

– Σε ποια σημεία νιώθεις πως βελτιώθηκες στη φετινή χρονιά;

Πιστεύω πως στο ΑΠΟΕΛ βελτιώθηκα σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος.  Δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή μου μετά από τέσσερα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Όμως με το πέρασμα του χρόνου μπήκα στο κλίμα της ομάδας και έγινα ένα με τους για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ.  Βελτιώθηκα τεχνικά, τακτικά, σε φυσική κατάσταση αλλά και στο θέμα της νοοτροπίας.

– Νιώθεις πως μέσα στο ΑΠΟΕΛ έμαθες πράγματα; Καθώς ήσουν μέλος σε μια από τις καλύτερες ομάδες.

Στο ΑΠΟΕΛ έμαθα πολλά πράγματα και κυρίως στο θέμα της νοοτροπίας του πρωταθλητή. Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο και πήρα πολλά από αυτή την μεγάλη ομάδα.

– Δύο λόγια για το πέρασμα σου από τον ΠΑΟ, πως ήταν η εμπειρία σου;

Το πέρασμα μου από τον ΠΑΟ ήταν αλλιώς.  Έμεινα εκεί τέσσερα χρόνια.  Όταν πήγα ήμουν μόνο 14 χρονών και είχα να παλέψω με πολλές δυσκολίες.  Άφησα την οικογένεια μου στην Κύπρο, τους φίλους μου σε πολύ μικρή ηλικία και αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Το πάλεψα και τα κατάφερα.  Όσον αφορά το ποδόσφαιρο ήταν ξεχωριστή εμπειρία γιατί ήμουν μέλος του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα.  Δούλεψα σκληρά και το έκανα επιτυχώς.  Αξέχαστα θα μείνουν τα πολλά τουρνουά όπου έλαβα μέρος με τον ΠΑΟ στο εξωτερικό, και που έπαιξα αντίπαλος με μεγάλες ομάδες της Ευρώπης όπως Ρεαλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και πολλές άλλες.  Στα τουρνουά αυτά είχα εξαιρετικές παρουσίες και πολλά γκολ.  Γνώρισα πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Επίσης η συμμετοχή μου στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα U15, U17 και U20 ήταν μεγάλη εμπειρία και με βοήθησε να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής.  Με όλους τους συμπαίκτες μου είχα καλές σχέσεις και απόλαυσα τα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟ.  Δυστυχώς ήρθαν τα οικονομικά προβλήματα στο σύλλογο και βιώσαμε δύσκολα.  Επίσης ήρθε και η ώρα της κατάταξης μου στον στρατό και έπρεπε να επιστρέψω στην πατρίδα.

– Πως βλέπεις την συνέχεια της καριέρας σου;

Είμαι 19 χρονών τώρα και είμαι έτοιμος για το επαγγελματικό μου βήμα.  Είτε στο εξωτερικό είτε στην Κύπρο.  Αξιολογώ κάποιες προτάσεις τώρα και θα αποφασίσω.  Σίγουρα με σκληρή δουλειά και βελτίωση μπορώ να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου σε Κύπρο και εξωτερικό.

– Πιστεύεις είναι δύσκολο στη Κύπρο να πάρεις λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα λόγω της πλειοψηφίας των ξένων ποδοσφαιριστών;

Πέραν πάσης αμφιβολίας δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.  Οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται υποβαθμισμένοι και σε δεύτερη μοίρα.  Είναι όμως πολύ λυπηρό γιατί υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά που με σωστή προετοιμασία και ανεβασμένη ψυχολογία θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ τις ομάδες μας.  Εμείς είμαστε έτοιμοι για να μας δοθεί η ευκαιρία και να την αξιοποιήσουμε.