H καρδιά του τριάθλου κτυπά στην Πάφο

Στα πλαίσια ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Επαρχία Πάφου αλλά και της προσπάθειας να μετατραπεί η Πάφος σε ένα σημαντικό προορισμό για αγώνες τριάθλου, πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη τύπου με τίτλο “Pafos Sports Training Destination”.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν η Ελβετή Χρυσή Ολυμπιονίκης Nicola Spirig και ο διεθνώς καταξιωμένος προπονητής τριάθλου Brett Sutton, οι οποίοι τα τελευταία δύο έτη έχουν επιλέξει την Πάφο ως προπονητικό προορισμό. 

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου παρουσιάστηκαν οι 3 διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν τις επόμενες μέρες στην Πάφο. Αρχή γίνεται με το Spirit Kids Cup Cyprus, για μικρές ηλικίες, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο το Σάββατο, 14/4/18, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γεροσκήπου υπό την επίβλεψη της χρυσής Ολυμπιονίκης Nicola Spirig. Όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη από τους διοργανωτές, ο αγώνας για τους μικρούς θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει συστήσει η Ελβετίδα Ολυμπιονίκης με στόχο τη διάδοση, όχι μόνο του τριάθλου αλλά και του αθλητισμού ως τρόπου ζωής. 

Την Κυριακή, 15/4/18, ακολουθεί το καθιερωμένο πλέον τριάθλο ενηλίκων που πλέον μετονομάστηκε σε Ocean Lava, με τη συμμετοχή πέραν των 180 αθλητών, στα Μπάνια και υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου. Οι διοργανώσεις τελειώνουν, την Κυριακή 22/4/18 με το Xterra Cyprus, off road triathlon, που θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στον Ακάμα με διεθνείς συμμετοχές από 17 χώρες. 

Μιλώντας στο πλαίσιο της διάσκεψης εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ο Λεόντιος Τσέλεπος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε και τους καταξιωμένους καλεσμένους Nikola Spirig και Brett Sutton που επιλέγουν την Πάφο και την Κύπρο για τις δράσεις τους. Ο κ. Τσέλεπος στάθηκε ειδικά στη διοργάνωση των μικρών ηλικιών αφού πλέον και η Κύπρος θα περιληφθεί στη σειρά διοργανώσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ελβετίδας Ολυμπιονίκη. Ο κ. Τσέλεπος έκλεισες αναφέροντας πως τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις έχουν πολλά να προσφέρουν στην Πάφο και την Κύπρο τόσο στην ανάδειξη ως αθλητικό τουριστικό προορισμό αλλά και για το ίδιο το άθλημα του τριάθλου.

Αξίζει να αναφερθεί η δήλωση του Brett Sutton ότι “πιστεύουμε πως η Πάφος είναι το χαμένο  πετράδι του στέμματος στην Ευρώπη όσο αφορά το τρίαθλο και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε την Πάφο ως ιδανικό διεθνή αθλητικό προορισμό".