Χρυσό στην 63η διεθνή Ρεγγάτα

Πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι 15 Ιουνίου εκπαιδευτικό καμπ για τις αναπτυξιακές χώρες στην λίμνη Bledστη Σλοβενία.

Η εκπαίδευση  και οι προπονήσεις  πραγματοποιήθηκαν κάτω από με την τεχνική καθοδήγηση του Δανού προπονητή MortenEspersen. Ο Morten Espersen με Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό ελαφρύ ανδρών διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας και πιο πρόσφατα της Ιρλανδίας και τώραπροπονητή στην Εθνική Δανία. Είναι τεχνικός  σύμβουλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας . 

Κάτω από την τεχνική καθοδήγηση του πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις  στο νερό σε αθλητέςαλλά και προπονητές.

Μετά το τέλος του κάμπ και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην 63η Διεθνή Ρεγγάτα στη λίμνη Bledπου διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κωπηλασιας της Σλοβενίας (www.rowingslovenia.com). Στη Ρεγγάταέλαβα μέρος 443 αθλητές που εκπροσώπησαν 63 διαφορετικές εθνικές ομάδες και ομίλους από 18 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Μεξικό, Τουρκία, ΗΠΑ και Σλοβενία.

Ο αθλητή μας Rares Nechita του Ναυτικού ομίλου Αμμοχώστου με την συνοδεία της Ομοσπονδιακού μας προπονήτριας  κ. Μαρίας Χατζηηλία συμμετείχε στο πιο πάνω κάμπ και στην ρεγγάτα. 

Ο Rareαγωνίστηκε στην κατηγορία μονού σκίφ εφήβων (JM IX) και κατάφερε να περάσει στους τελικούς Α΄ και στους δύο αγώνες που έλαβε μέρος.Το Σάββατο πήρε την 4η θέση σε σύνολο 24 αθλητών. Με χρόνο 7:38.63 έχασε την τρίτη θέση με μόνο 10 δέκατα του δευτερολέπτου και χρειάστηκε η χρήση του photo finish για την τελική κατάταξη. Στο τελικό συμμετείχα αθλητές από Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία και Σλοβενία. Ενώ στα προκριματικά συμμετείχαν και αθλητές από Ουγγαρία και Ελβετία

Στο δεύτερο αγώνα με συμμετοχή αθλητών από Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Ελβετία 
κατάφερε να περάσει και πάλι στο τελικό αφού στα προκριματικά κέρδισε στην κούρσα του. Στο τελικό ο αθλητής μας εξασφάλισε τη πρώτη θέση και το χρυσό. 

Συγχαρητήρια τόσο στον αθλητή όσο και στην Ομοσπονδιακό προπονήτρια μας Μαρία Χατζηηλίαγια την επιτυχία τους. Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISA) που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε ως Κύπρος σε προπονητική προετοιμασία και συμμετοχή σε αγώνες. Αυτά δίνουν ευκαιρίες στους αθλητές και προπονητές αλλά και στην Ομοσπονδία να αποκτήσουν μεγαλύτερηεμπειρία ώστε να έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα στο άθλημα της κωπηλασίας.

Επίσης για μιαακόμη φοράευχαριστούμε τους χορηγούς μας και κυρίως των ΟΠΑΠ  Κύπρου που με την χορηγία του μπορούμε να καλύπτουμε αεροπορικά και αλλά έξοδα που δεν καλύπτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας