Ο Ανδρέας Μιλτιάδης νικητής του Troodos MTB Marathon

Διεξήχθη την Κυριακή (17/6) το δεύτερο μέρος του Troodos Sports & Fun Festival, με αρκετές συμμετοχές ποδηλατών όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Με χρόνο 1:24:32 τερμάτισε στην πρώτη θέση της διαδρομής Long Distance, του Troodos MTB Marathon ο Ανδρέας Μιλτιάδης της Elite Cycling. Η συγκεκριμένη διαδρομή αφορούσε εμπειρους ποδηλάτες, οι οποίοι διέσχισαν 32 χιλιόμετρα με συνολική ανάβαση 1.260 μέτρα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Ματσάγκος της ομάδας KmEaters με χρόνο 1:26:10, ενώ κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα τερμάτισε Πέτρος Προκοπίδης, επίσης της KmEaters.

Φιλοκύπρου και Kostov 

Το Troodos MTB Marathon αφορούσε ποδηλάτες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων, αφού εκτός από τη διαδρομή Long Distance, η οποία απευθυνόταν σε πιο έμπειρους ποδηλάτες, υπήρχαν επίσης δύο ακόμη διαδρομές, η Medium και η Short Distance. Στην κατηγορία Medium Distance, οι ποδηλάτες διένυσαν 24 χιλιόμετρα με 820 μέτρα ανάβαση. Νικητής της διαδρομής ήταν ο Χρίστος Φιλοκύπρου της ομάδας Άγιος Μνάσων με χρόνο 1:01:25. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Θεοφάνους της Elite Cycling με χρόνο 1:03:33 και στην τρίτη θέση ο Λοΐζος Χατζηπαυλή του ΑΠΟΕΛ (1:06:44).

Στη διαδρομή Short Distance, οι ποδηλάτες καλούνταν να διανύσουν μία απόσταση 13 χιλιομέτρων με 300 μέτρα ανάβαση. Την πρώτη θέση κατέκτησε o Dimitar Kostov του Ηράκλειτου με χρόνο 40 λεπτά και 58 δεύτερα, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Yianis Awad της Bikin’ Cyprus με χρόνο 45:40. Τρίτος ο Πάρης Γεωργιάδης της ομάδας SMBC (45:58).

Το Troodos Sports and Fun Festival είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Τροόδους και με την υποστήριξη του Troodos Hotel,  της Bolse Vita, της Ethic Sports και της ΕΤΑΠ Λεμεσού.