Οι φοιτητές στο Κογκρέσο Αθλητικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Ινστιτούτο Wingate του Ισραήλ

Στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και επιμόρφωσης μεταξύ των δύο μερών

Ομάδα φοιτητών του     Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποίησε ολιγοήμερη επίσκεψη στο Wingate Institute, Netanya, στο Ισραήλ, ένα εξιδεικευμένο κέντρο για τις επιστήμες του αθλητισμού και της ανθρώπινης απόδοσης, όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Κογκρέσου Αθλητικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας. Επιπρόσθετα οι φοιτητές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην Οργανωτική Επιτροπή του Κογκρέσου, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες όσον αφορά τη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων διεθνών κογκρέσων.

Στο Κογκρέσο παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε διάφορα πεδία των Επιστημών του Αθλητισμού και της Υγείας και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται σήμερα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αθλητική ανάπτυξη. Παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά προγράμματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών όπως η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality) και η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) για την μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Wingate από Ισραηλίτες φοιτητές και, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καθηγητές του Wingate για την λειτουργία των εργαστηρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους τομείς ενδιαφέροντος τους.

Ομάδα φοιτητών από το Wingate θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τον ερχόμενο Νοέμβριο μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής και επιμόρφωσης που υλοποιείται από τα δύο μέρη.