Επιτυχίες για την Κύπρο

Νέες επιτυχίες για τους Κύπριους Ποδηλατες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα MTB που έγινε στη Ρουμανία. Οι αθλητες της εθνικής μας ομάδας κατάφεραν να κερδίσουν τις πρωτες θεσεις στην κατηγορία εφήβων και κορασίδων με τους Πέτρο Προκοπιδη και Καλία Λαζαρου αντίστοιχα, ενώ στην κατηγορια παιδων ο Χριστος Φιλοκυπρου κατάφερε να ανεβεί στην Τρίτη θέση στο βάθρο. 

Στην κατηγορία εφήβων Θράσος Ιωάννου τερμάτισε στη 14η θέση και στην κατηγορία παίδων ο Σταύρος Θεοφάνους ήταν 8ος ενώ αξιοθαύμαστη ήταν η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Παυλιδη ο οποίος ενώ βρισκόταν στην Πέμπτη θέση στη μέση του αγώνα έχει τεχνικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να τρέξει μαζί με το ποδήλατο του την υπόλοιπη απόσταση και να χειροκροτηθεί κατά τον τερματισμό του.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από 8 χώρες των Βαλκανίων καθώς και αθλητές από Ελβετία, Σλοβακία και Γαλλία. Θερμες ευχαριστίες αξίζουν στους συνοδούς της αποστολής Νίκο Μιλτιάδους έφορο εθνικών ομάδων ΚΟΠΟ και Μιχάλη Χατζηϊωάννου τεχνικό σύμβουλο ΚΟΠΟ.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 

Την ίδια στιγμή η εθνική ομάδα ανδρών βρίσκεται στο Brno της Τσεχίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου. Οι αγώνες ξεκίνησαν με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης όπου συμμετείχε μόνο ο Αντρέας Μιλτιάδης και τερμάτισε 33ος. Βρισκότανε σε πολύ καλύτερη θέση αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα στα τελευταία χιλιόμετρα, του στέρησε 40"-50" και ίσως μια θέση στην 20αδα. 

Σήμετα Κυριακή στις 13.00 σειρά εχει το αγώνισμα Αντοχής απόστασης 140χλμ, οπου μαζί με τον Α.Μιλτιάδη θα συμμετέχουν οι Α.Αγρότης κι Α.Ματσάγκος.

Μαζί με την αποστολή βρισκεται ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Ταμουρίδης.

Από Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας