Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνήλθε την Δευτέρα 16 Ιουλίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος όπως επίσης και για τον προγραμματισμό των επομένων, με στόχο την ακόμη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Έμφαση στο επόμενο διάστημα θα δοθεί στον τομέα της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, την εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΕ, καθώς και στην υλοποίηση του στόχου της εφαρμογής Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας. 

Αποφασίστηκε η δημιουργία Ομάδων Εργασίας που θα απαρτίζονται από μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που θα έχουν ως αντικείμενο και στόχο τη στήριξη δύο βασικών πυλώνων πολιτικής της ΚΟΕ. Η πρώτη θα αφορά στην Ολυμπιακή Εκπαίδευση και η ομάδα εργασίας θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η δεύτερη που θα αφορά στην Αθλητική Νομοθεσία θα έχει ως στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την εφαρμογή Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας και την κατάθεση των προτάσεων για το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την ΚΟΕ, καθώς και τις όποιες αλλαγές απαιτηθούν για την εναρμόνιση του καταστατικού της, εφόσον ο στόχος υλοποιηθεί.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την οριστική συμφωνία συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία θα υπογραφεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και θα αφορά σε τριετή συνεργασία.

Έγινε επίσης ανασκόπηση και απολογισμός της συμμετοχής στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση της Εφορείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) για την πραγματοποίηση της 30ης Συνόδου της Ακαδημίας στις 8 Δεκεμβρίου με θέμα «Ο αθλητής ως πρότυπο», με ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Ενέκρινε επίσης την εισήγηση όπως, κατά τη διάρκεια της Συνόδου τιμηθεί η Γενική Διεύθντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Αίγλη Παντελάκη, η οποία αφυπηρετεί, για την προσφορά της στην Ολυμπιακή Ακαδημία και την άψογη συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τέλος αποφασίστηκε όπως ο πρώην Ταμίας της ΚΟΕ και Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου Φίλιος Χριστοδούλου, προταθεί ως υποψήφιος για τα ετήσια βραβεία “EOC Olympic Laurel Awards”, για τη συνολική του προσφορά στον κυπριακό αθλητισμό και στο Ολυμπιακό κίνημα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή