Παγκόσμιοι Αγώνες Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στην Κύπρο

Το γεγονός, τη διεξαγωγή του οποίου έχει αναλάβει για φέτος η Κύπρος και το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι παγκόσμιας εμβέλειας και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο στον τόπο μας, όσο και στην παγκόσμια κοινωνία.

Η πατρίδα μας, ανέλαβε να φιλοξενήσει τη φετινή οργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Η ανάθεση, από τον ICAS (International council of amateurs sports) της διοργάνωσης των φετινών αγώνων, στον ICAS Cyprus (International council of amateurs sports), αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς στον ICAS Cyprus και μας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη, γιατί η Κύπρος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Εμείς, στον ICAS Cyprus, θέλουμε να διαισθανθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και όλοι όσοι θα εμπλακούν στη διοργάνωση των αγώνων, αλλά και όλος ο λαός μας:
•    Την τιμή της ανάληψης της διοργάνωσης των αγώνων
•    Τα οφέλη που θα έχει ο τόπος μας
•    Τη συμβολή της πατρίδας μας στην επίτευξη των ευγενών στόχων της ICAS.

Το εν λόγω εγχείρημα μόνο θετικά μπορεί να έχει και αυτό αποδεικνύεται με μεγάλη ευκολία.

ICAS (International council of amateurs sports) και Ερασιτεχνικός Αθλητισμός

Θα είναι πραγματικά πλεονασμός να παραθέσουμε τη σημασία του Αθλητισμού για το ανθρώπινο γένος.
Εξάλλου, εμείς οι Έλληνες, πρώτοι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αντιληφθήκαμε τι προσφέρει ο Αθλητισμός και ανάμεσα σε πολλά άλλα, κληροδοτήσαμε στην παγκόσμια κοινωνία τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Η άθληση:
•    Δημιουργεί υγιές σώμα και υγιές μυαλό («νους υγιής εν σώματι υγιεί», είπαν οι αρχαίοι Έλληνες)
•    Δημιουργεί σωστά πρότυπα για τη νεολαία, κρατώντας μακριά από τις παγίδες της σύγχρονης κοινωνίας
•    Προάγει την ευγενή άμιλλα και τη συντροφικότητα
•    Φέρνει κοντά τους λαούς, ακόμα και αυτούς, που είναι αντιμαχόμενοι 
•    Θέτει τις βάσεις για μια ζωή με υγεία και ευεξία
•    Δημιουργεί ανθρώπους, που ξέρουν να προσπαθούν τίμια.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία του αθλητισμού, παρά το γεγονός, ότι στην πορεία της ιστορίας, ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί από την εμπορικοποίηση, η οποία προκαλεί ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα ντόπινγκ. 

Αυτό τον ανταγωνισμό, ο οποίος εδράζεται στην επίτευξη οικονομικού οφέλους και το γεγονός ότι δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταθλητές και επαγγελματίες αθλητές, έρχεται να αντιμετωπίσει ο ICAS, με την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αυτή την στιγμή ο ICAS: 
•    Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς που ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και «στεγάζει» κάτω από τις φτερούγες του εκατοντάδες εκατομμύρια αθλητές από όλο τον κόσμο σε 30 και πλέον διαφορετικά αθλήματα.
•    Ο οργανισμός ICAS (Ιinternational council of amateurs sports) ήρθε να αγκαλιάσει την τεράστια αυτή ομάδα των ανθρώπων που γυμνάζονται και αγαπούν τον αθλητισμό και μέσα από τις δομές του, έδωσε «στέγη» σε όλους τους ανθρώπους που θεωρούν τον αθλητισμό μέρος της ζωής και της καθημερινότητας τους κάνοντας πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο, το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός στον κόσμο.
•    Μακριά από τον ανταγωνισμό και το κυνήγι των επιδόσεων ο ICAS έδωσε νόημα σε εκατομμύρια ανθρώπους που αθλούνται να συνεχίσουν να τον κάνουν .
•    Ο ICAS με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθε» κατάφερε να αγκαλιάσει την ευρύτερη μάζα του παγκόσμιου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. 

Στόχος η Άθληση και η Ειρήνη ανάμεσα στις χώρες και τους αθλητές τους οι οποίοι συνεχίζουν να αθλούνται και να αγωνίζονται μέσα στα πλαίσια ενός υγιούς ανταγωνισμού.
Σε  άψογη συνεργασία με τους Οργανισμούς Αθλητισμού όλων των χωρών και των ομοσπονδιών τους το ICAS κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να διοργανώνει παγκόσμιου βεληνεκούς αγώνες διαφορετικών αθλημάτων με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αθλητών . 

Ο ICAS CYPRUS

Ο ICAS CYPRUS ενστερνίζεται και προωθεί τους στόχους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του κυριότερου, διεθνούς φορέα του, του ICAS.

Και παράλληλα:
•    Θέλει να μεταφέρει τις αρχές και αξίες του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, στον τόπο μας
•    Να δώσει την ευκαιρία στην Κύπρο, να αποκομίσει οφέλη από τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό. 
Ο ICAS Cyprus, ότι με την ανάληψη των φετινών Παγκόσμιων Αγώνων Ερασιτεχνικού Αθλητισμού από την Κύπρο, φιλοδοξεί και επιδιώκει:
•    Μεσοπρόθεσμα, την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού και ιδιαιτέρως ως προορισμού αθλητικού τουρισμού.
•    Βραχυπρόθεσμα, την αποκόμιση άμεσα οικονομικών οφελών από την παραμονή των αθλητών στην Κύπρο.
•    Την προβολή του προβλήματος της Κύπρου, την ενδυνάμωση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αποστολή του μηνύματος ότι η Κύπρος, χώρα – μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, είναι η δύναμη σταθερότητας, συνεργασίας και ειρήνης στην πολύπαθη περιοχή μας. 

Η Κύπρος με ιδιαίτερες ευαισθησίες στον αθλητισμό, αναλαμβάνοντας να φιλοξενήσει χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο, καθίσταται λίκνο του Πολιτισμού και της Ειρήνης στην Μεσόγειο και την Ευρώπη, ενώνει δεκάδες διαφορετικές εθνικότητες, φυλές και κουλτούρες και κάνει πραγματικότητα το σλόγκαν «όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει κυριολεκτικά δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Πέραν από την προβολή της πατρίδας μας και του προβλήματος της, επιθυμούμε να σταθούμε ιδιαιτέρως στην πτυχή της αποκόμισης οικονομικών οφελών, καθώς σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η κάθε οικονομική ένεση αποτελεί σοβαρή ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας και ισχυροποιεί τις βάσεις μιας υγιούς οικονομίας.
•    Θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός και  ο αγροτουρισμός  και μάλιστα σε χειμερινή τουριστική περίοδο, δηλαδή χαμηλής προσέλευσης τουριστών στην Κύπρο. 
•    Εάν είναι επιτυχής η διοργάνωση των αγώνων, θα τεθούν οι βάσεις για προσέλκυση αθλητών ολόχρονα.

Εμείς, του ICAS CYPRUS έχουμε όραμα και το καταθέτουμε ενώπιον σας.

Γνωρίζουμε όμως ότι χωρίς τη δική σας ενεργό εμπλοκή, στήριξη και συνεργασία, ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Γι’ αυτό, σας απευθύνουμε έκκληση και πρόσκληση, για συστράτευση στον αγώνα για την επίτευξη του στόχου. Για όλους εμάς, για την Κύπρο μας.

Όλες οι πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα (https://icascyprus.org/) και ΕΔΩ μέσω facebook