Το φιλανθρωπικό Run in the Dark στην Κύπρο

Το παγκόσμιο κίνημα τρεξίματος, Run in the Dark, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στις 14 Νοεμβρίου 2018. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν την διαδρομή των 5 ή των 10 χιλιομέτρων και οι οποίες θα διασχίσουν το παραλιακό μετώπο της Κάτω Πάφου σε μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία, με επικεφαλής τον τοπικό άνθρωπο Tony Martin και την εταιρεία Mokapot Productions.
 
Το Run in the Dark είναι ο βασικός έρανος του Mark Pollock Trust, το οποίο φέρει την ονομασία του τυφλού Ιρλανδού αθλητή περιπέτειας Mark Pollock. Ο Mark Pollock υπέστη καταστροφικό τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης που τον άφησε παράλυτο το 2010, όταν έπεσε από ένα παράθυρο του δεύτερου ορόφου. Πριν από το ατύχημα, ο Mark είχε ανταγωνιστεί σε αγώνες υπερβολικής αντοχής σε ερήμους, βουνά και πολικούς παγετώνες ενώ ήταν ο πρώτος τυφλός που διέσχισε τον Νότιο Πόλο.
 
Το πρώτο Run in the Dark πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία το 2011 για να υποστηρίξει τον Mark ενώ ήταν ακόμα στο νοσοκομείο. Υποστηριζόμενη από τους φίλους του Mark και την Ιρλανδική κοινότητα των εκπατρισμένων, η εκδήλωση εξαπλώθηκε γρήγορα πέρα από την Ιρλανδία σε όλες τις γωνιές του κόσμου, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Έντμοντον, τη Νέα Υόρκη, το Λουξεμβούργο, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη.
 
Τον περασμένο χρόνο, υποστηριζόμενο από το Run in the Dark, το Mark Pollock Trust έχει εξασφαλίσει δύο νέα σύνολα ρομποτικών ποδιών Ekso Bionics αξίας άνω των 400.000 δολαρίων. Και οι δύο εξωσκελετοί χρησιμοποιούνται ως ερευνητικές συσκευές στα πανεπιστήμια της Ιρλανδίας σε μελέτες με παραλυμένους ανθρώπους.
 
Σχολιάζοντας την προσπάθειά του να θεραπεύσει την παράλυση, ο Mark Pollock δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε την παράλυση στη ζωή μας. Και, τώρα, βρισκόμαστε σε ένα συναρπαστικό σημείο καμπής με την έρευνα. Καινοτόμες θεραπείες έχουν ανακαλυφθεί και μερικές θα διατεθούν στα άτομα με παράλυση μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, εάν υποστηρίξουμε τους συνεργάτες σε μια πορεία από την επιστημονική επανάσταση, μέχρι την έγκριση των κανονισμών και την εμπορευματοποίηση. Κάνοντας αυτές τις θεραπείες διαθέσιμες, θα αλλάξουμε τις ζωές μέχρι 500.000 ανθρώπων παγκοσμίως που υποφέρουν τραυματισμό κάθε χρόνο».
 
Ο Τόνι Μάρτιν, διοργανωτής του Run in the Dark Cyprus, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε το Run in the Dark στην Κύπρο. Το Run in the Dark είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του τρέχοντος ημερολογίου στην Κύπρο, όχι μόνο λόγω της μοναδικής εμπειρίας αλλά και λόγω του σημαντικού σκοπού που τροφοδοτεί την εκδήλωση. Κάθε είσοδος, κάθε δωρεά, κάθε βήμα μας φέρνει πιο κοντά στην θεραπεία της παράλυσης και παρέχει στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη την δυνατότητα να περπατήσουν και πάλι."
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Run in the Dark Cyprus της 14ης Νοεμβρίου επισκεφτείτε το https://www.runinthedark.org/cyprus/ 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε: 
Ann Marie Duffin
Brand and Relationships Lead for the Mark Pollock Trust  
Τηλέφωνο: +353 87 700 7541
 
Σχετικα με το Run in the Dark Cyprus:
 
Το κόστος της εγγραφής είναι  €25
Ως αντάλλαγμα της εγγραφής οι συμμετέχοντες λαμβάνουν την συμμετοχή στον αγώνα καθώς και μια μανσέτα βραχίονα που αναβοσβήνει με το εμπορικό σήμα Run in the Dark 
Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της Κάτω Πάφου
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε https://www.runinthedark.org/cyprus/ 
 
Σχετικα με το Mark Pollock Trust
Στο Mark Pollock Trust, πιστεύουμε ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε την παράλυση στη διάρκεια της ζωή μας. Για να πετύχουμε τον στόχο μας, επιδιώκουμε πρωτοπόριακές συνεργασίες μετάξυ άνθρωπου και τεχνολογίας οι οποίες στοχεύουν στην συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να κάνουν τη θεραπεία πραγματικότητα.
 
Υιοθετώντας μια προσέγγιση αλλαγής του συστήματος με στόχο την επιτάχυνση την προόδου προς τη θεραπεία, μετράμε τον αντίκτυπό μας μέσω του εύρους της δέσμευσης που δημιουργούμε, της ποιότητας των σχέσεων που καλλιεργούμε και της βελτίωσης της απόδοσης που επιτυγχάνουμε.
Ιστιοσελίδα: www.markpollocktrust.org  
 
Σχετικά με τον Mark Pollock
 
Άθικτος από την τύφλωση του το 1998, ο Mark συνέχισε να αγωνίζεται σε αγώνες υπερβολικής αντοχής σε ερήμους, βουνά και πολικούς παγετώνες ενώ υπήρξε ο πρώτος τυφλός που διέσχισε τον Νότιο Πόλο. Ανάμεσα στις διακρίσεις του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ασημένια και χάλκινα μετάλλια κωπηλασίας στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες καθώς και η δημιουργία μιας σειράς ομιλιών που στοχέυουν στην κινητοποίηση και την έμπνευση του ανθρώπινου είδους. (www.markpollock.com).
 
Η πτώση του Mark από παράθυρο δεύτερου ορόφου, η οποία τον άφησε παράλυτο το 2010, έγινε η αφορμή για την έναρξη μιας έρευνας η οποία επικεντρώνεται σε καινοτόμες δοκιμές και συνεργασίες μεταξύ  ανθρώπου και τεχνολογίας. Μέσω του Mark Pollock Trust καταβάλεται καθημερινά μια προσπάθεια συγκέντρωσης και διάθεσης  ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με στόχο την θεραπεία της παράλυσης στη διάρκεια της ζωή μας.  (www.markpollocktrust.org)
 
Η επιλογή του από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως Νέος Παγκόσμιος Ηγέτης και ο διορισμός του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Futures για την Ανθρώπινη Ενίσχυση είναι μόνο μερικοί αοπό τους ρόλους τους οποίους έχει αναλάβει ο Mark. Παγκόσμιος οραματιστής της UBS, είναι επίσης μέλος του Ιδρύματος Christopher και Dana Reeve (ΗΠΑ) καθώς και Πρέσβης του προγράμματος Wings for Life (Ευρώπη). Μαζί με την σύντροφο, συνοδοιπόρο και αρραβωνιαστικιά του, Simone George, είναι το θέμα του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ Unbreakable ενώ τέλος ο Mark είναι ομιλητής σε διοργανώσεις όπως  το TED, το Νταβός, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το InnoTown, το F.ounders και τα EG και Wired.
 
Ιστιοσελίδα: www.markpollock.com