Δύο ήττες με χρήσιμα συμπεράσματα για την Εθνική Ανδρών

Επέστρεψε στην βάση της η Εθνική Ανδρών μετά τις φιλικές αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχε με το Ισραήλ, στην γείτονα χώρα. Δύο παιχνίδια από τα οποία η ομάδα μας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι ήττες και στα δύο παιχνίδια με 29-24 στο πρώτο χρονιά αγώνα και 29-20 στον δεύτερο δεν λέει και πολλά πράγματα σαν αποτέλεσμα αφού ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία των διεθνών μας μιλώντας στην επίσημα σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Αρχικά τόνισε για τον σκοπό των φιλικών με το Ισραήλ: “Ήταν δυο φιλικά παιχνίδια χρήσιμα για εμάς με μια ομάδα που σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας της ήταν πολύ καλύτερος , που στηρίζεται στο γεγονός ότι την άλλη εβδομάδα έχουν επίσημες υποχρεώσεις.

Για εμάς ήταν μια καλή ευκαιρία να μαζέψουμε την εθνική ομάδα μετά από διάστημα 9 μηνών όπου είχαμε την τελευταία μας υποχρέωση στην Πορτογαλία . Θέλαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες του Ιανουαρίου με αυτό τον τρόπο να δούμε τους διεθνείς σε τι κατάσταση είναι να βάλουμε τις βάσεις για πρόκριση τον Ιανουάριο .  Ο σκοπός μας είναι η εθνική μας ομάδα να δίνει το παρόν της σε τέτοια φιλικά επειδή με αντιπάλους όπως το Ισραήλ οι εμπειρίες οι παραστάσεις που κερδίζουμε θα μας βοηθήσουν στο να βελτιωθούμε”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην εικόνα που έδειξε η Εθνική μας ομάδα στα παιχνίδια κάνοντας τον δικό του απολογισμό: “Τα δυο φιλικά αν και χάσαμε η γενική μας εικόνα και απόδοση κρίνεται ικανοποιητική , με βάση τον αριθμό προπονήσεων και την αγωνιστική περίοδο που παίξαμε , είδαμε κάποιες αδυναμίες ,είδαμε 4 καινούργιους παίκτες πως μπορούν να ανταποκριθούν καθώς επίσης τους πιο παλιούς παίκτες και τη χημεία που πρέπει να βρούμε σαν ομάδα.

Σίγουρα έχει δοθεί ευκαιρία και έχουν αγωνιστεί όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες επειδή θέλαμε σε τέτοιου χαρακτήρα παιχνίδια να δούμε πως μπορούν να ανταποκριθούν σε εθνικό επίπεδο για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα όταν θα έχουμε τις επίσημες μας υποχρεώσεις. Σαν Κύπρος στο να βρούμε ομάδες που να μπορούν και να θέλουν να παίξουν φιλικά παιχνίδια μαζί μας , είναι πάρα πολύ δύσκολο λόγο οικονομικού και λόγο της γεωγραφικής μας θέσης έτσι όποια ευκαιρία μας δίνετε για φιλικά, προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Το επόμενο μας ραντεβού θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου όπου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας και μοναδικό στόχο την πρόκριση”.