Παγκύπριο Κύπελλο παμπαίδων/ παγκορασίδων ξιφασκίας

Διεξήχθη το Σάββατο 10/11/18 στη Λεμεσό το Παγκύπριο Κύπελλο παμπαίδων/ παγκορασίδων.

Οι αγώνες αφορούσαν παιδιά κάτω των 14 ετών και αποτελούν μέρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας. Νικητές των αγώνων αναδείχθηκαν οι Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος στα αγόρια και η Μπεζούγκλαγια Βαρβάρα στα κορίτσια. Η εγχώρια δράση θα συνεχιστεί το 2019 με τα Εθνικά Πρωταθλήματα.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - 79ος ο Ταλιώτης στην Ουγγαρία

Σε Γερμανία, Εσθονία και Ουγγαρία βρέθηκαν τα Κυπριακά σπαθιά. Ο Τοφαλίδης Αλέξανδρος, παρά τις 4 νίκες στον προκριματικό γύρο, λόγο τραυματισμού δεν έφτασε την αναμενόμενη απόδοση και έμεινε στην 101η θέση σε 240 Συμμετοχές.

Η Μαυρικίου Ειρήνη πέρασε τους ομίλους με 2 νίκες – 4 ήττες και έχασε στο πρώτο νοκ-άουτ αγώνα, καταλαμβάνοντας την 180η σε 260 συμμετοχές. Ο νεαρός Ταλιώτης Αλέξανδρος ξεκίνησε καλά στον προκριματικό γύρο με 4 νίκες και 2 ήττες (με σκορ 5-4), αλλά έχασε τον νοκ-άουτ αγώνα για την είσοδο στην 64άδα στις λεπτομέρειες, με το άδικο σκορ 15-14, καταλαμβάνοντας την 79η θέση σε 221 συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές μας κατάφεραν να καταταγούν στο πρώτο 50% των συμμετοχών, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν δυνατότητες για καλύτερα αποτελέσματα!