Με τον Μπαλαρτζισβίλι Νο1 του ταμπλό η Κύπρος

Με πέντε τζουντόκα στο Γκιόρ και με τον Μπαλαρτζισβίλι Νο1 του ταμπλό η Κύπρος
Αρχηγός αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U18 της Ουγγαρίας είναι ο προπονητής Μαρίνος Πίπονας

Με αποστολή πέντε αθλητών θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 στο Γκιόρ της Ουγγαρίας η Κύπρος. Στη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Νοεμβρίου, θα αγωνιστούν πέντε τζουντόκα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες βάρους.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο προπονητής Μαρίνος Πίπονας. Την Κυπριακή Ομοσπονδία Τζούντο θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (-60κ.), Λουκάς Λουκά (-60κ.), Στυλιανός Γιασουμή (-60κ.), Παναγιώτης Σιακός (-73κ.) και η αθλήτρια Τζάνετ Μιχαηλίδου (70κ.+).

Ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και το κυπριακό τζούντο είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (φώτο) έχει τοποθετηθεί ως Νο1 του ταμπλό στην κατηγορία μέχρι 60 κιλών, με αποτέλεσμα να είναι και το φαβορί για το χρυσό. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του νεαρού τζουντόκα, που είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει και την πρόκριση για τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, τον έχουν φέρει στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης στην ηλικία του και στο Νο1 του ταμπλό στη σημαντική διοργάνωση.

Seeded στην ίδια ηλικιακή κατηγορία είναι και ο Λουκάς Λουκά (Νο93 στον κόσμο), ο οποίος μπαίνει στη διοργάνωση ως Νο7, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει τα άλλα φαβορί στο δρόμο προς τους αγώνες μεταλλίων. Τις δυνάμεις του θα δοκιμάσει στα -60 κιλά και ο Στυλιανός Γιασουμή.

Καλές πιθανότητες στα -73 κιλά έχει ο Παναγιώτης Σιακός, ο οποίος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στους αγώνες του. Η μοναδική αθλήτρια της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Γκιόρ, η Τζάνετ Μιχαηλίδου, έμεινε οριακά εκτός των οκτώ seeded θέσεων στην κατηγορία 70+ κιλών, αφού ως Νο86 του κόσμου τοποθετήθηκε 9η στο ταμπλό.