Ξιφασκία/Ο απολογισμός του 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018
 
Το 2018 ήταν δύσκολη χρονιά, σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η διοίκηση της ομοσπονδίας όμως, προσηλωμένη στο σκοπό τον οποίο τάχτηκε να υπηρετήσει και με φάρο το καλό του αθλήματος και των αθλητών, συνέχισε απρόσκοπτα το έργο της και παρουσιάζει την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της:
3 αθλητές φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις στη διεθνή κατάταξη, 
8η θέση στους Μεσογειακούς, 
διεξαγωγή επιτυχημένων διεθνών αγώνων στην Κύπρο, 
τέλεση εσωτερικών αγώνων και επιμορφωτικών προγραμμάτων, 
οικονομική και τεχνική στήριξη αθλητών και σωματείων και 
συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, 
αποτέλεσαν ένα μέρος των δραστηριοτήτων μας. Αρωγός στις προσπάθειές μας τα μέλη και αθλητές μας καθώς και οι χορηγοί μας του οποίους ευχαριστούμε. 
 
ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΞΙΦΗ!
 
Ξεκινά δυναμικά η νέα χρονιά για τους ξιφομάχους με συμμετοχές και αγώνες τόσο στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Το Σάββατο 12/1 αγωνίζεται στο 2ο κατά σειρά Παγκόσμιο κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου στο Παρίσι, ο νούμερο 37 στον κόσμο αθλητής μας Τοφαλίδης Αλέξανδρος. Στόχος του Αλέξανδρου φέτος είναι η συμμετοχή σε όλο το πρόγραμμα αγώνων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας με σκοπό την συγκομιδή βαθμών ώστε να καταφέρει την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2020.
 
Το επόμενο Σάββατο 19/1, η ομοσπονδία διοργανώνει ομαδικούς αγώνες σε όλες τις ηλικίες, όπου σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας και θα δοθούν τα χρηματικά ποσά στους αθλητές μέσα από το σχέδιο κινήτρων. Οι αριστούχοι ξιφομάχοι του 2018 είναι:
α) Τοφαλίδης Αλέξανδρος
β) Μαυρικίου Ειρήνη
γ) Ταλιώτης Αλέξανδρος
δ) Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος
ε) Γιαννάκη Κώστας
στ) Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος (Κ14)
 
Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί εντατικά και τον επόμενο μήνα καθότι προγραμματίζονται συμμετοχές στο Μεσογειακό Κύπελλο στην Ιταλία, σε Παγκόσμια κύπελλα σε Φινλανδία, Ισπανία και Ιταλία αλλά και η διεξαγωγή του Εθνικού Πρωταθλήματος εφήβων στις 2 Φεβρουαρίου.