Εκατοντάδες παιδιά και φέτος δωρεάν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ

Εκατοντάδες παιδιά θα τρέξουν και φέτος δωρεάν στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race, ζώντας τη χαρά της συμμετοχής στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου.

 
Χάρη στην ευγενική χορηγία του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, πέραν των 1.000 παιδιών 6-16 χρόνων, θα πάρουν χωρίς καμιά χρέωση το μπλουζάκι τους, θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και θα φορέσουν και το αναμνηστικό τους μετάλλιο, παίρνοντας και δίπλωμα συμμετοχής. 
 
H Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη. Λεπτομέρειες δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 15 Μαρτίου στο Δημαρχείο Λεμεσού, στην παρουσία της κυρίας Αναστασιάδη, της κυρίας Julia Dashina, του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και του Διευθυντή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Σπύρου Σπύρου. 
 
«Δεν θέλουμε μόνο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά που ζουν στην Κύπρο θα έχουν ισότιμα την ευκαιρία συμμετοχής στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του νησιού, αλλά επίσης θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να χαρούν το τρέξιμο, να τρέξουν για την υγεία τους, να βγουν έξω και να τρέξουν παρά να κάτσουν σπίτι παρέα με ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά κυρίως να τρέξουν καλλιεργώντας το σώμα αλλά και το πνεύμα τους. H κοινωνική προσφορά έχει για εμάς τεράστια σημασία» σημείωσε η κα Dashina που τόνισε ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνο ήλιος, θάλασσα και παραδοσιακή φιλοξενία αλλά επίσης ένας υπέροχος προορισμός για τρέξιμο».
 
Ο Δρόμος Νεολαίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 με ανάδοχο χορηγό το Andrey & Julia Dashin’s Foundation και θα δώσει επιπλέον 18 βραβεία, σε όλα τα αγόρια και κορίτσια που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις και στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες (6-9, 10-13, 14-16). Τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 6-9 χρόνων θα τρέξουν στα 500 μέτρα, τα παιδιά 10-13 χρόνων στα 1.000μ και παιδιά 14-16 χρόνων στα 1.500μ. 
 
Παρότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, εντούτοις απαιτείται εγγραφή μέσω του www.limassolmarathon.com, με τη συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα.
 
Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ προτεραιότητα δεν είναι μόνο η διοργάνωση ενός αγώνα που θα πληροί τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ αλλά και η συμμετοχή των νέων σε αυτόν, όπως επίσης και η εμπέδωση από τους νέους ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά τους. 
 
Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Ευθύνης, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, διοργάνωσε τον περασμένο Ιανουάριο - για δεύτερη συνεχή χρονιά – τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου», όπου έλαβαν μέρος 1.300 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, από όλη την Κύπρο.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com και στο www.facebook.com/limassolmarathon. 
 
Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα Social Media:
www.facebook.com/limassolmarathon  
https://twitter.com/RunLimassol  
www.instagram.com/limassolmarathon