Πραγματοποιήθηκε το 1ο συμπόσιο στα πλαίσια του 21ου Logicom Cyprus Marathon

Στην παρουσία πολυάριθμων δρομέων και άλλων ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/03/19 στην Πάφο το 1ο συμπόσιο στα πλαίσια του Μαραθωνίου. Το Συμπόσιο συνδιοργάνωναν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο Δήμος Πάφου και οι διοργανωτές του Logicom Cyprus Marathon.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν με σύντομες παρουσιάσεις, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Μάης, ο Σταύρος Κακουρίδης εκ μέρους των διοργανωτών του Μαραθωνίου, ο Χρυσόστομος Κριδιώτης εκ μέρους της εταιρείας και χορηγού του Μαραθωνίου Logicom και δύο δρομείς προπονητές από το Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετέχουν με την ομάδα τους στο Μαραθώνιο τα τελευταία χρόνια.  

Ο KOA εκπροσωπήθηκε από το Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού Λεόντιο Τσέλεπο, ο οποίος και παρουσίασε το ρόλο της άθλησης στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ατόμου.

Στην παρουσίαση του ανέφερε ότι ο αθλητισμός πέραν του εμφανούς ρόλου του για σωματική υγεία, μπορεί να αποτελέσει όπλο καταπολέμησης ψυχικών ασθενειών όπως της κατάθλιψης, ειρηνευτικό εργαλείο σε εμπόλεμες και μεταπολεμικές ζώνες, εργαλείο για ενδυνάμωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων, ατόμων με βίαιη συμπεριφορά) και εργαλείο για κοινωνική ένταξη (προσφύγων, ατόμων με αναπηρία). Τέλος αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα του ΚΟΑ «Αθλητισμός Για Όλους» καλύπτει όλο το φάσμα των ηλικιών και αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην Κύπρο για την επίτευξη αρκετών στόχων ανάπτυξης και εξέλιξης μέσω της άθλησης.  

Ο κ. Τσέλεπος σε δηλώσεις του συνεχάρη τους διοργανωτές τόσο του συμποσίου, όσο και του Μαραθωνίου και ανέφερε πως ως Παφίτης αισθάνεται διπλά περήφανος για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για το αθλητικό οικοδόμημα, αφού μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων μπορούμε να πάρουμε τον αθλητισμό ένα βήμα παραπάνω. Τελειώνοντας ανέφερε ότι ο ΚΟΑ, επιθυμεί τη διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων, που χρόνο με το χρόνο εξελίσσονται και περιλαμβάνουν καινοτόμες ιδέες, όπως το Wine Run και το συμπόσιο.