Μεγάλη νίκη του Παν. Λευκωσίας επί του Παν. Κύπρου

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 76-50
 
Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού κερδίζοντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 76-50, έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες και εδραιώθηκε στην 2η θέση.
 
Από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα φάνηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τους φιλοξενούμενους, αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση με το 19-10 του Α' δεκάλεπτου να κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
 
Παρά τις προσπάθειες του προπονητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κυριάκου Αδάμου και τις συνεχής αλλαγές στο αρχικό του σχήμα , δεν άλλαξε κάτι με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να ελέγχει απόλυτα τους ρυθμούς του παιγνιδιού.
 
Έτσι, η διαφορά όχι μόνο δεν σμικρύνθηκε, αλλά αυξήθηκε σε επίπεδα  μη αναστρέψιμα (40-21 το ημίχρονο).
 
Σε τέτοιο επίπεδο η ψυχολογία παίζει το δικό της, σημαντικό ρόλο και αυτό φάνηκε στο Γ' δεκάλεπτο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ξέροντας πως απλά έπρεπε να συντηρήσει τη διαφορά για να πάρει τη νίκη συνέχισε να παίζει τόσο-όσο έπρεπε για να κρατήσει τις διαφορές σε επίπεδα … ασφαλείας .
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την πλευρά του, βελτιώθηκε κάτω από τη μπασκέτα, αλλά όχι στο βαθμό που θα μπορούσε να ξαναμπεί στο κυνήγι για την ανατροπή  με το δεκάλεπτο να λήγει στο +18 για τους γηπεδούχους (55-37).
 
Όσο και αν στα ομαδικά παιγνίδια όλα μπορούν να γίνουν ,ακόμη και ανατροπές σε μεγάλες διαφορές , ήταν φανερό πως το Δ' δεκάλεπτο θα ήταν απλά τυπικής διαδικασίας –αφού οι παίκτες του πανεπιστημίου δεν είχαν πλέον δυνάμεις για αντίσταση -με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια δίκαιη νίκη που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο."
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 26-69
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής από την αρχή αφού με το καλημέρα του παιγνιδιού οι παίκτες των φιλοξενουμένων πήραν από πολύ νωρίς διαφορά 17 πόντων και από εκεί και πέρα με την δυναμική που έχουν αλλά και τις ικανότητες που δείχνουν στο φετινό πρωτάθλημα κατάφεραν όχι απλά να περάσουν ένα…χαλαρό απόγευμα αλλά τους δόθηκε και η ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά και διαφορετικά σχήματα χρησιμοποιώντας πολλούς παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
 
Από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και αναμένεται άμεσα να ανεβάσει ρυθμούς και να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη βραδιά ήταν μία άσχημη παρένθεση στην φετινή τους πορεία τους