Μεγάλο ενδιαφέρον για το διεθνή αγώνα τριάθλου στην Πάφο

Πέραν των 200 αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο τρίαθλο Ocean Lava Paphos Cyprus, την Κυριακή, 21 Απριλίου.

Με λιγότερο από μια βδομάδα μέρες να απομένει, ο σπουδαίος διεθνής αγώνας τριάθλου Ocean Lava Paphos Cyprus αναμένεται να μαγνητίσει αθλητές και θεατές για ακόμα μια χρονιά. Ελάχιστες θέσεις συμμετοχής έχουν απομείνει και μέχρι την Τετάρτη, 17 Απριλίου που είναι η ημερομηνία λήξης εγγραφών, ο αριθμός ενδέχεται να ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές.

Επίκεντρο του αγώνα θα είναι η παραλία των Δημοτικών Μπάνιων στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου. Πέραν των Κυπρίων αθλητών, οι συμμετέχοντες αναμένεται να αφιχθούν και από χώρες όπως Αγγλία, Ρωσία,  Σουηδία, Ουκρανία και Τσεχία προσδίδοντας έτσι ένα διεθνές άρωμα στη διοργάνωση. Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, 20 Απριλίου, θα λάβει χώρα το Ocean Lava Kids όπου θα διαγωνιστούν παιδιά ηλικίας 6-14 χρόνων. Όραμα και στόχος των διοργανωτών είναι να δώσουν την ευκαιρία στα παιδάκια να αγαπήσουν το τρίαθλο και να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους.

«Το τρίαθλο της Πάφου μας παρέχει μια γρήγορη και συναρπαστική κούρσα σ ’ένα πανέμορφο Μεσογειακό τοπίο. Είναι ένας τέλειος τρόπος να αρχίσει η αγωνιστική σεζόν του τριάθλου. Είναι πάντα υπέροχο να διαγωνίζεσαι σε μια κούρσα σ’ ένα φιλικό περιβάλλον στην καρδιά της τοπικής κοινότητας» λέει ο Ματ Λίμον, τριαθλητής που έλαβε μέρος στον περσινό αγώνα.

Με τα τεράστια βήματα προόδου που έχει κάνει και στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια το τρίαθλο, το ενδιαφέρον για συμμετοχή αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Το 2ο Ocean Lava Paphos Cyprus υπόσχεται να προσφέρει ακόμα μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος. Πρόκειται για μετεξέλιξη του Pafos Triathlon που διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2013 και από το 2018 εντάχθηκε στο διεθνές καλεντάρι Ocean Lava.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου, η Activate Cyprus και η Mokapot Productions. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Pizza Hut, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Πάφου (Pafos Region) και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.oceanlavacyprus.com και www.facebook.com/OceanLavaPaphosCyprus