Έφτασε η ώρα για το Ocean Lava Paphos

Την Κυριακή, 21 Απριλίου περίπου 250 αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στο μεγάλο διεθνή αγώνα Τριάθλου της Πάφου

Μετά από μήνες αναμονής η μεγάλη ώρα για τον αγώνα τριάθλου Ocean Lava Paphos Cyprus έφτασε! Το ενδιαφέρον από συμμετέχοντες ξεπέρασε κάθε προσδοκία και για δεύτερη συνεχή χρονιά οι τριαθλητές στην Κύπρο θα ζήσουν μοναδικές στιγμές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 250 με το 30% να προέρχεται από ξένους αθλητές. Οι κύριες χώρες προέλευσης είναι η Αγγλία και η Ρωσία ενώ συμμετέχοντες προέρχονται επίσης από χώρες όπως Σουηδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ιταλία και Τσεχία.
Ο αγώνας είναι μέρος της διεθνούς σειράς αγώνων Ocean Lava ενώ αποτελεί και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Απόστασης της Ομοσπονδίας Τριάθλου αλλά και κριτήριο επιλογής της Εθνικής ομάδας της Κύπρου. 

Μια μέρα πριν το μεγάλο αγώνα, το Σάββατο 20 Απριλίου, θα διεξαχθεί το Ocean Lava Kids όπου θα διαγωνιστούν παιδιά ηλικίας 6-14 χρόνων. Οι εγγραφές των νεαρών αθλητών θα λάβουν χώρα στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων στην περιοχή της Κάτω Πάφου από τις 14:30 μέχρι τις 15:30. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από εκείνο το σημείο στις 16:00 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια ώρα. Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στον αγώνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 50, νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.
Στο Ocean Lava Paphos Cyprus οι αθλητές που συμμετέχουν στο Sprint θα ξεκινούν στις 7:40πμ ενώ οι αθλητές που συμμετέχουν στο Olympic θα βουτήξουν μια ώρα αργότερα. Η διαφορά των δύο διαδρομών έχει να κάνει με την απόσταση που καλύπτουν οι αθλητές, αφού στο Olympic κολυμπούν για 1.500 μέτρα, κάνουν 40χλμ ποδήλατο και τρέχουν 10χλμ. Στο Sprint οι αθλητές θα καλύψουν τις μισές από τις προαναφερθέντες αποστάσεις.

Στο τρέξιμο οι τριαθλητές θα καλύψουν τη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής ενώ στην ποδηλασία θα ξεκινήσουν από την παραλία των Δημοτικών Μπάνιων και θα καλύψουν όλο το παραλιακό μέτωπο φτάνοντας μέχρι και τη Γεροσκήπου. Πέραν των αθλητών που θα αγωνιστούν ατομικά, στον αγώνα θα συμμετέχουν και ομάδες με ένα διαφορετικό αθλητή σε κάθε αγώνισμα, τόσο στην Ολυμπιακή απόσταση όσο και στο Sprint.

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και θα αναδείξει τον Πρωταθλητή και την Πρωταθλήτρια Κύπρου για το 2019.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου, η Activate Cyprus και η Mokapot Productions. 
Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Pizza Hut, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Πάφου (Pafos Region) και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου.