Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε την Δευτέρα 22 Απριλίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος, και έλαβε αποφάσεις για τον προγραμματισμό θεμάτων που αφορούν στην συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του οργανισμού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Έγινε η επεξεργασία των λεπτομερειών συμμετοχής στις προσεχείς αθλητικές διοργανώσεις με πρώτη κατά χρονική σειρά τους 18ους ΑΜΚΕ που θα διεξαχθούν στο Μαυροβούνιο την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, τους 2ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ (21-30 Ιουνίου) και τους 2ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας στην Πάτρα (25-31 Αυγούστου). Για το Μαυροβούνιο το σύνολο της αποστολής θα αποτελείται περίπου από 220 άτομα, ενώ για το Μινσκ οι διαδικασίες πρόκρισης είναι ακόμη ανοικτές και η συνολική αποστολή θα αποτελείται από 60 άτομα περίπου. Σε ότι αφορά τους Αγώνες της Πάτρας στο τέλος Αυγούστου, αποφασίστηκε όπως η Κύπρος συμμετάσχει σε όλα τα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος στα οποία υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην Κύπρο.

Μέσα στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κατά το Β΄εξάμηνο του 2019, της Β΄φάσης του Επιμορφωτικού προγράμματος «Γυναίκα στην Αθλητική Διοίκηση» της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» σε συνεργασία με την Ernst & Young. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο του λιδιου σχεδιασμού, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), είναι πλέον Συνεργάτης στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 22 Απριλίου, οι δύο πρόεδροι Ντίνος Μιχαηλίδης και Γιάνεζ Κοσίγιαντσιτς αντίστοιχα.

Η ΚΟΕ αρχίζοντας την υλοποίηση της εξαγγελίας για δημιουργία Ολυμπιακού Επιστημονικού Αθλητικού Κέντρου, αποφάσισε την απόκτηση του λογισμικού “Fushion Sports” που θα συνδυαστεί με την ανάπτυξη συνεργασιών με διάφορους κλάδους όπως η ιατρική, φυσιοθεραπεία, διατροφολογία, ψυχολογία κ.λ.π. Το λογισμικό αξιοποιείται ήδη από μεγάλες χώρες όπως η Μ.Βρετανία και η Αυστραλία.

Στη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου, έγινε ανασκόπηση των πρόσφατων επισκέψεων στην Κύπρο των Δρ Μάνφρεντ Λάμερ, Προέδρου της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ), και του κ. Αντρέι Κραζνίσκι, Προέδρου της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τα αποτελέσματα των οποίων κρίθηκαν πολύ θετικά. Οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση στην Κύπρο τον προσεχή Νοέμβριο του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, με οικοδεσπότη-διοργανωτή την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και έγινε αποδεκτή η πρόσκληση για συμμετοχή με δύο νεαρά άτομα στη Σύνοδο της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.