Έγραψε ιστορία ο Μακρής...

Close

Ο διεθνής σκοπευτής μας Ανδρέας Μακρής, έγινε ο πρώτος Κύπριος που εξασφαλίζει Ολυμπιακή πρόκριση για το αγώνισμα του τραπ και ο πρώτος που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε παγκόσμια διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF!

Ο πρωταθλητής μας, στον τρίτο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, που διεξάγεται στην πόλη Τσιαβγκόν της Νότιας Κορέας, μετά από σπουδαία εμφάνιση πέρασε δεύτερος στον τελικό του τραπ με 123/125, ένα δίσκο πίσω από τον Βρετανό Τζον Μάθιου ΚόβαρτΧόλεϊ ο οποίος πέτυχε 124/125.

Στη δοκιμασία του τελικού, ο πρωταθλητής μας συνέχισε την πολύ καλή εμφάνισή του και με 45/50 βρέθηκε ισόβαθμος με τον Βρετανό, τον οποίον κέρδισε σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» με έξι εύστοχες βολές, έναντι πέντε του αντιπάλου του, ο οποίος περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη δεύτερη Ολυμπιακή κάρτα του αγώνα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αυστραλία με τον Τζέιμς Βίλλετ ο οποίος είχε εξασφαλισμένη την «κάρτα» από τους περσινούς Παγκόσμιους Αγώνες.

Με τη διπλή αυτή επιτυχία του, ο Ανδρέας Μακρής, ανέβασε επίπεδο το κυπριακό τραπ το οποίο «ξαναστέλλει» σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 28 χρόνια (7 Ολυμπιάδες), αφού η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε Κύπριος τραπέρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1992 στη Βαρκελώνη, με τον νυν πρόεδρο της ΣΚΟΚ Δημήτρη Λόρδο, ο οποίος συμμετείχε με «λευκή κάρτα». 

Οι άλλοι δυο αθλητές μας του τραπ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κορέα, Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Αχτερζί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 117/125 και τερμάτισαν στις θέσεις 38 και 54 αντίστοιχα.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνονται αύριο/σήμερα Πέμπτη με τη διεξαγωγή του Trap Mixed Team, στον οποίο για την Κύπρο και τη ΣΚΟΚ θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου.