Θερμά συγχαρητήρια της ΚΟΕ προς κ. Σπύρο Καπράλο

Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε για την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως προταθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος για τη θέση του εκπροσώπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεματοφύλακας σήμερα των Ολυμπιακών Ιδεών και Αξιών, παρέμενε χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από το τέλος του 2015, για πρώτη φορά μάλιστα από το μακρινό 1894 και τη δημιουργία της ΔΟΕ. Έτσι, η συμπερίληψη του κ. Καπράλου ως μέλους της ΔΟΕ αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τον ίδιο τον Ολυμπισμό και ασφαλώς για την Ελλάδα και τον αθλητισμό της χώρας.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και το προσωπικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συγχαίρουν θερμά τον κ. Καπράλο για την πολύ τιμητική για τον ίδιο και την Ελλάδα συμπερίληψή του στους προτεινόμενους για μέλος της ΔΟΕ. Η επικύρωση της πρότασης της εκτελεστικής της ΔΟΕ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην επόμενο Σύνοδο της ΔΟΕ που θα διεξαχθεί τη Λωζάνη της Ελβετίας στις 26 Ιουνίου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), υπό την ηγεσία του κ. Σπύρου Καπράλου, διατηρούν εξαιρετικές και στενές σχέσεις και η ΚΟΕ από την πλευρά της τονίζει ότι θα παραμείνει θερμός υποστηρικτής του κ. Καπράλου και υπό τη νέα του ιδιότητα ως μέλους της ΔΟΕ -παράλληλα με αυτή του προέδρου της ΕΟΕ την οποία θα διατηρήσει.

Γεννημένος το 1955 στην Αθήνα, ο Σπύρος Καπράλος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2009. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας στην Υδατοσφαίριση, στη Μόσχα το 1980 και στο Λος Άντζελες το 1984. Υπήρξε επίσης πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση μεταξύ 1969 και 1974.